Overslaan en naar de inhoud gaan

Soap rond verbannen CDA'er uit Kerkrade duurt voort

Geplaatst opmaandag 3 oktober 2016 - 21:00

De soap rond het CDA Kerkrade en raadslid Yannick Lataster duurt voort.

Omdat er geen officiële stemming heeft plaatsgevonden, blijkt Lataster formeel nog altijd fractielid van de partij. Dat zegt de advocaat en in deze zaak tevens woordvoerder van het CDA Kerkrade, Jay Mookhram.

Formeel
"Om iemand uit de fractie te zetten, moet er volgens de reglementen een officiële stemming worden gehouden, waarbij alleen de raadsleden mogen stemmen. Er is alleen intern een mondelinge stemming geweest met alle fractieleden. Formeel is
Lataster dus nog altijd lid van de fractie", aldus Mookhram.

Voorbarig
Precies drie weken geleden verstuurde fractievoorzitter Annemie Housen-Donners een brief naar het college en de raadsfracties met de mededeling dat 'dhr. Y. Lataster per heden geen deel meer uitmaakt van de CDA-fractie Kerkrade'. De boodschap van Housen kwam na een raadsvergadering waarin de gemoederen hoog opliepen. Een deel van de fractie zei daarna geen vertrouwen meer in Latatster te hebben. Maar de mededeling van Housen-Donners was te voorbarig.

Beraad
Ondanks het nieuwe feit lijkt een vertrek van Lataster onvermijdelijk. Het CDA heeft hem inmiddels een periode van beraad gegeven. Binnen drie weken moet hij laten weten of hij zijn raadszetel teruggeeft aan de partij of dat hij op eigen houtje verdergaat. Doet hij dit niet, dan zal er alsnog een formele stemming komen. In dat geval is het niet ondenkbaar dat die in een 2-2 gelijkspel eindigt, aangezien raadslid Toine Hensgens eerder liet blijken achter Lataster te staan. Wat er bij een gelijkspel gebeurt, kan Mookhram nog niet zeggen.

Yannick Lataster zegt het bericht over de periode van beraad te hebben ontvangen. "Toch blijf ik mij inzetten voor een gesprek om uit deze impasse te komen. In mijn beleving is een deur nooit definitief dicht."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen