Overslaan en naar de inhoud gaan

Soap rond Fortunaspelers: contractverlenging teruggedraaid

Geplaatst opdinsdag 4 april 2017 - 20:36

Fortuna-spelers Christopher Braun en Kamen Hadzhiev weten nog niet waar ze komend seizoen voetballen.

De club meldde vorige week dat de opties in hun contract waren gelicht, maar vanwege een boze zaakwaarnemer is dat teruggedraaid.

Ingewikkeld
Het was een beetje surrealistisch. Zaakwaarnemer Goran
Kostic stuurde dinsdag een persbericht waarin stond dat het bericht over de contractverlenging onzin was. Feitelijk klopt dat, maar de zaak ligt nogal ingewikkeld.

Lees ook: Zaakwaarnemer ontkent langer contract Fortunaspelers

Boze zaakwaarnemer
Fortuna had de eenzijdige optie in de contracten van Braun en Hadzhiev vorige week gelicht, waardoor de spelers voor hun huidige salaris nog een jaar onder contract staan. Formeel klopte dat allemaal, maar de zaakwaarnemer van Braun en Hadzhiev was boos. Hij wil salarisverhoging voor zijn spelers.

Daarop besloot Fortuna om de contractverlenging in te trekken, om te voorkomen dat de club met ontevreden spelers zit opgescheept.

Ze willen blijven
De actie van zaakwaarnemer Kostic lijkt bedoeld om te zorgen dat Braun en Hadzhiev na dit seizoen transfervrij de deur uit kunnen wandelen. Kostic ontkent dat. "De spelers zijn gelukkig bij Fortuna en willen graag blijven", zegt de zaakwaarnemer. Wel willen de spelers dus dat hun salaris omhoog gaat.

Boodschappen doen
Volgens de zaakwaarnemer stellen Braun en Hadzhiev geen rare eisen. "Het gaat er alleen maar om dat die jongens hun rekeningen betalen kunnen en boodschappen kunnen doen. Ze spelen bijna alles, dus ze verdienen het om erop vooruit te gaan."

Volgens Kostic gaat hij na de laatste competitiewedstrijd met Fortuna om tafel om over een eventueel nieuw contract te praten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Braun en Hadzhiev blijven langer bij Fortuna
Kamen Hadzhiev verlaat Fortuna Sittard
Chris Braun 'met reden' aan de kant bij Fortuna
Fortuna Sittard en Christopher Braun uit elkaar
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen