Overslaan en naar de inhoud gaan

Soap rond Fortunaspelers: contractverlenging teruggedraaid

Geplaatst opdinsdag 4 april 2017 - 20:36

Fortuna-spelers Christopher Braun en Kamen Hadzhiev weten nog niet waar ze komend seizoen voetballen.

De club meldde vorige week dat de opties in hun contract waren gelicht, maar vanwege een boze zaakwaarnemer is dat teruggedraaid.

Ingewikkeld
Het was een beetje surrealistisch. Zaakwaarnemer Goran
Kostic stuurde dinsdag een persbericht waarin stond dat het bericht over de contractverlenging onzin was. Feitelijk klopt dat, maar de zaak ligt nogal ingewikkeld.

Lees ook: Zaakwaarnemer ontkent langer contract Fortunaspelers

Boze zaakwaarnemer
Fortuna had de eenzijdige optie in de contracten van Braun en Hadzhiev vorige week gelicht, waardoor de spelers voor hun huidige salaris nog een jaar onder contract staan. Formeel klopte dat allemaal, maar de zaakwaarnemer van Braun en Hadzhiev was boos. Hij wil salarisverhoging voor zijn spelers.

Daarop besloot Fortuna om de contractverlenging in te trekken, om te voorkomen dat de club met ontevreden spelers zit opgescheept.

Ze willen blijven
De actie van zaakwaarnemer Kostic lijkt bedoeld om te zorgen dat Braun en Hadzhiev na dit seizoen transfervrij de deur uit kunnen wandelen. Kostic ontkent dat. "De spelers zijn gelukkig bij Fortuna en willen graag blijven", zegt de zaakwaarnemer. Wel willen de spelers dus dat hun salaris omhoog gaat.

Boodschappen doen
Volgens de zaakwaarnemer stellen Braun en Hadzhiev geen rare eisen. "Het gaat er alleen maar om dat die jongens hun rekeningen betalen kunnen en boodschappen kunnen doen. Ze spelen bijna alles, dus ze verdienen het om erop vooruit te gaan."

Volgens Kostic gaat hij na de laatste competitiewedstrijd met Fortuna om tafel om over een eventueel nieuw contract te praten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Braun en Hadzhiev blijven langer bij Fortuna
Kamen Hadzhiev verlaat Fortuna Sittard
Chris Braun 'met reden' aan de kant bij Fortuna
Fortuna Sittard en Christopher Braun uit elkaar
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen