Overslaan en naar de inhoud gaan

SnowWorld weet achterstand niet in te lopen

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 18:15

Het onder meer in Landgraaf gevestigde SnowWorld heeft zijn financiële verwachtingen voor de tweede keer in korte tijd verlaagd, omdat de bezoekersaantallen door warm weer zijn achtergebleven.

Dat euvel speelde al in de laatste maanden van 2017 en het is de uitbater van skihallen niet gelukt om die achterstand begin dit jaar in te halen.

Lagere omzet
De verwachting is nu dat de omzet over het eerste halfjaar, dat in de boeken van SnowWorld loopt van oktober tot en met maart, 5 tot 10 procent lager ligt dan een jaar eerder. Ook het bedrijfsresultaat gaat waarschijnlijk omlaag. SnowWorld stelde de verwachtingen voor de opbrengsten in januari ook al naar beneden bij.

Onzekerheid
Het bedrijf handhaaft nu wel zijn eerdere prognose dat de nettowinst over het gehele boekjaar 2017/2018 hoger uitkomt dan in het boekjaar 2016/2017. Die prognose is nu alleen met wat meer onzekerheid omgeven, aldus SnowWorld.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen