Overslaan en naar de inhoud gaan

SnowWorld vaart wel bij uitbreidingen skihal

Geplaatst opwoensdag 17 mei 2017 - 8:45

SnowWorld profiteert flink van de uitbreidingen in de skihal in Zoetermeer. De uitbater van overdekte skibanen heeft daardoor meer entreetickets verkocht.

SnowWorld in Landgraaf en Zoetermeer heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar ruim 5 procent meer pistetickets kunnen slijten. Dat leverde meer winst en omzet op. Deze cijfers zijn woensdag bekendgemaakt.

4,8 miljoen
SnowWorld hield over de zes maanden tot eind maart 4,8 miljoen euro over. Dat is 2,8 procent meer dan de nettowinst van een jaar eerder. De omzet ging daarbij met 3,5 procent vooruit tot 19,3 miljoen euro.

Verbouwing
In oktober werd in de hal in Zoetermeer de verlengde derde piste geopend en in december volgde de ingebruikname van de Skybar met groot panoramaterras bij die piste. Daardoor gingen de bezoekersaantallen in Zoetermeer flink omhoog, aldus het bedrijf dat verder ook een hal in het Limburgse Landgraaf exploiteert.

Belangrijk
Voor SnowWorld is de eerste helft van het boekjaar verreweg de belangrijkste van het jaar. Daarin wordt doorgaans ruim 70 procent van de jaaromzet gegenereerd. SnowWorld verwacht over het lopende boekjaar in zijn geheel eveneens op een hogere winst uit te komen.

Buitenland
De onderneming probeert ook al een tijd in het buitenland voet aan de grond te krijgen. Zo is er in maart een intentieovereenkomst getekend met een Italiaanse ondernemer voor de realisatie van een skihal nabij Milaan. Naar verwachting kan in 2018 gestart worden met de bouw van het complex.

Parijs en Barcelona
Ook in Parijs en Barcelona heeft SnowWorld projecten lopen, maar daar zit minder schot in. Het bedrijf is nog altijd bezig om druk uit te oefenen op lokale politieke partijen om hen ervan te overtuigen dat een indoorskicomplex in de wereldsteden een aanwinst zal zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

SnowWorld ziet verkoop pistetickets afnemen
Meer winst SnowWorld door minder korting voor bezoekers
Minder bezoekers, toch winst voor SnowWorld Landgraaf
Afspraken SnowWorld met bank onder druk
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen