Overslaan en naar de inhoud gaan

SnowWorld schuift uitbreidingen op lange baan

Geplaatst opmaandag 30 oktober 2017 - 18:13

Skihalimperium SnowWorld schuift zijn plannen om in Parijs en Barcelona skihallen te gaan bouwen op de lange baan.

Door de Olympische Spelen in Parijs in 2024 en de huidige politieke onrust in Catalonië ziet het er voorlopig niet naar uit dat er in die plaatsen snel gebouwd kan worden, meldde de uitbater van overdekte skibanen bij zijn jaarresultaten.

Mountainbike
Probleem in Parijs is dat op de beoogde locatie in 2024 Olympische mountainbikewedstrijden plaatsvinden, waardoor de ontwikkeling van een skiresort op die plek tot dat moment is uitgesloten. SnowWorld rekent er door alle onrust in Spanje daarnaast niet op dat het stadsbestuur van Barcelona binnen afzienbare tijd het bestemmingsplan van de beoogde plek daar zal aanpassen.

Milaan
In de buurt van Milaan wil het bedrijf ook een skihal bouwen. Daar gaat alles wel voorspoedig. Topman Koos Hendriks verwacht dat volgend jaar gestart kan worden met de bouw van het complex.

Lees ook: Koos Hendriks stapt uit skihalimperium SnowWorld

Ontwikkelkosten
Het beursgenoteerde bedrijf heeft besloten om de ontwikkelkosten voor Parijs en Barcelona nu af te waarderen. Dat raakt de nettowinst over de zes maanden tot eind september met 0,8 miljoen euro. Na afboeking blijft onder de streep 2,4 miljoen euro over. Dat is 2,6 procent minder dan een jaar eerder.

Omzet
De omzet en het bedrijfsresultaat gingen in het eerste halfjaar van SnowWorlds gebroken boekjaar wel flink omhoog. De opbrengsten dikten met 6,9 procent aan tot 27,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg met 13,2 procent naar 9,7 miljoen euro.

Uitbreidingen
SnowWorld profiteert flink van de uitbreidingen in de skihal in Zoetermeer. In oktober vorig jaar werd daar de verlengde derde piste geopend en in december volgde de ingebruikname van de Skybar met groot panoramaterras bij die piste. Daardoor zijn de bezoekersaantallen in Zoetermeer flink omhooggegaan, aldus het bedrijf dat verder ook een hal in Landgraaf exploiteert.

Lees ook: Vlaamse zakenman doet bod op SnowWorld

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen