Overslaan en naar de inhoud gaan

Snowworld Landgraaf schikt met ontslagen werknemer

Geplaatst opwoensdag 24 december 2014 - 7:21

Skicentrum SnowWorld heeft een schikking getroffen met een manager die in september van dit jaar op straat werd gezet.

Tom Hendrix (31) was sinds 2011 als manager in dienst bij het Landgraafse bedrijf, maar werd non-actief gezet. Onterecht, claimt zijn advocaat.

Schadevergoeding
De raadsman van Hendrix, Vian Vonken, claimde twee weken geleden voor de rechtbank van Maastricht een ton aan schadevergoeding. Volgens de advocaat heeft SnowWorld onjuist gehandeld door zijn cliënt opzij te schuiven. Hij verdenkt de burgemeester van Landgraaf, Raymond Vlecken, van betrokkenheid.

Lees ook: SnowWorld ligt in de clinch met twee oud-werknemers

Arbeidsconflict
De burgemeester zou, zo suggereert Vonken, zich bemoeid hebben met een arbeidsconflict tussen zijn dochter, Judith Vlecken, en Hendrix. Onzin, zo zegt SnowWorld-directeur Koos Hendriks: "Hij functioneerde gewoon niet."

'De man heeft er niets mee te maken'
Volgens de SnowWorld-directeur is burgemeester Vlecken alleen bij het verhaal betrokken om het verhaal op te kloppen. "Dat vind ik zeer onkies. We hebben ook geschikt zodat dit verhaal niet nog meer wordt opgeblazen", zegt Hendriks. "Echt, de beste man heeft er helemaal niets mee te maken."

Nederlaag
Voor welk bedrag de twee partijen een schikking hebben getroffen is niet duidelijk. Hendrix' advocaat Vonken denkt dat beide partijen zich in het bedrag kunnen vinden: "Anders hadden ze geen handtekening gezet." Volgens de directeur van SnowWorld voelt de schikking als een nederlaag. Waarom dan toch schikken? "Omdat de rechter anders een bedrag vaststelt en daar zit je dan aan vast."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Schadeclaim voor SnowWorld na onterecht ontslag
Arbeidsconflict kost Meander een ton
Limburg staat wel open voor vastelaovend op erfgoedlijst
Pinkpop komt met aangepast veiligheidsplan
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen