stock file ochtendspits

ANWB verwacht vrijdag vakantiefiles op Limburgse snelwegen

De ANWB verwacht dat het vrijdag drukker zal worden op de Limburgse snelwegen als regio Midden-Nederland met vakantie gaat.

Snelweg Limburg
Forse afname verkeer op Limburgse snelwegen

Het verkeer op de Limburgse wegen is flink afgenomen sinds het kabinet op 17 maart ingrijpende maatregelen nam om het coronavirus in te dammen.

stock file ochtendspits
Kwart minder files op Limburgse wegen

Op de Limburgse snelwegen stond dinsdagochtend een kwart minder files.

Protest boeren bouwers distributiecentrum Jan Linders Nieuw-Bergen (18 dec 2019)
Teruglezen: Boeren en bouwers woensdag in actie

Protest van boeren en bouwers tegen de aangekondigde stikstofmaatregelen leidde woensdag op verschillende plaatsen in Limburg tot tumult.

Verkeersbord 100 kilometer per uur 100-bord
Maximumsnelheid op snelwegen vanaf maart omlaag

De verlaging van de maximumsnelheid op wegen waar nu harder dan 100 kilometer per uur gereden mag worden, zal op zijn vroegst in maart ingaan.

Steeds meer vertraging door files in Limburg

Lengte en duur van de files op de snelwegen in Limburg zijn vorig jaar met soms wel 10 procent gestegen. Knelpunten zijn de A2 en de A67. Dat blijkt uit cijfers van de ANWB en Rijkswaterstaat.

Burgemeester: 130 per uur op A2 bij Echt is waanzin

Het gemeentebestuur van Echt-Susteren wil niet dat de maximumsnelheid op de A2 bij Echt wordt verhoogd van 120 naar 130 kilometer per uur.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten