Overslaan en naar de inhoud gaan

Snelweg A79 deels open na hevige regenval

Geplaatst opwoensdag 14 juli 2021 - 9:42

De snelweg A79 is woensdagochtend gedeeltelijk opengesteld voor verkeer nadat deze dinsdag afgesloten was in verband met wateroverlast.

De snelweg tussen knooppunt Kunderberg en de aansluiting N281/Heerlen is nog wel dicht, meldt Rijkswaterstaat. Het is nog niet bekend wanneer dit stuk weer in gebruik kan worden genomen.

Onder water
Een enorme regenbui heeft dinsdag aan het einde van de middag de A79 bij Heerlen volledig onder water gezet. In de avond waren nog drie stukken van de snelweg gesloten: knooppunt Kunderberg, een stuk bij Voerendaal en het knooppunt van de A79 met de A76, vanuit Maastricht naar Heerlen.

Lees ook: Buien zetten A79 onder water, delen snelweg nog dicht

Code oranje
Tot en met donderdag is code oranje afgekondigd. Ook woensdag blijft het regenen. "Ga niet de weg op als dat niet noodzakelijk is. Pas anders je rijdgedrag aan", waarschuwt veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de wateroverlast? Lees dan meer in ons liveblog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen