Overslaan en naar de inhoud gaan

Snelle sloop van klooster St. Ludwig

Geplaatst opzaterdag 20 december 2014 - 9:24

Klooster St. Ludwig in Vlodrop zal zo snel mogelijk worden gesloopt. Daarmee wordt na achttien jaar juridische strijd het verdwijnen van het rijksmonument een feit.

Sloop is mogelijk omdat de Raad van State vrijdag het verzoek afwees van het Burgercomité St. Ludwig en het Cuypersgenootschap om afbraak uit te stellen. Zij wilden dat er eerst een definitief oordeel van de RvS komt over de rechtmatigheid van de door de gemeente Roerdalen afgegeven sloopvergunning.

Handtekening
Hoewel die definitieve uitspraak nog moet volgen, maakt de tussenuitspraak de weg vrij voor sloop van St. Ludwig. "We moeten nog een handtekening zetten onder het contract met een sloopbedrijf, maar dan kunnen we starten", laat Gerard Rieter van de stichting Meru weten. Een concrete datum is er nog niet.

Maharishibeweging
Meru is eigenaar van het klooster en wil op die plek iets nieuws bouwen dat past bij de Maharishibeweging. Het burgercomité en het Cuypersgenootschap vinden dat er nog steeds een herbestemming gevonden kan worden voor het klooster.

Nieuwe bestemming
De rechtbank in Roermond eerder en nu ook de RvS oordelen echter dat Meru voldoende onderbouwd heeft aangetoond dat een nieuwe bestemming financieel gezien niet haalbaar is. Bedragen om dat mogelijk te maken variëren van 67 tot 100 miljoen euro. De door Roerdalen afgegeven sloopvergunning is daarom terecht verleend.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gemeente: sloop Sankt Ludwig kan meteen beginnen
Sloop Sankt Ludwig in Vlodrop opnieuw onzeker
Sloop Sankt Ludwig Vlodrop
Torenspits van Sankt Ludwig in Vlodrop blijft gespaard
RvS kijkt woensdag naar sloopvergunning Maharishi
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen