Overslaan en naar de inhoud gaan

Snelfietsroute van Mönchengladbach naar Roermond

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 13:31

De gemeenten Mönchengladbach, Wegberg, Roerdalen en Roermond zijn tot een akkoord gekomen over een snelle fietsverbinding tussen Mönchengladbach en Roermond.

Hoewel de akkoorden nog ondertekend moeten worden, hebben alle gemeenten zich positief uitgesproken over het plan, zegt een woordvoerder van de gemeente Roermond.

Financiële steun
De haalbaarheidsstudie van het fietspad zal zo'n 50.000 euro gaan kosten. Maar omdat het project in aanmerking komt voor een Europese subsidie hoeven de vier gemeenten samen nog maar de helft op te hoesten. Vanuit Europa komt er dus een financiële steun van 25.000 euro. Dit houdt in dat er per gemeente een bedrag van 6.250 euro betaald moet worden voor de haalbaarheidsstudie.

Gezondheid
De snelfietsroute dient meerdere doelen. Naast het verbeteren van lokale interregionale bereikbaarheid worden ook doelen als meer bewegen en betere gezondheid nagestreefd. Roermond ziet het fietspad als een uitstekend alternatief voor het woon- en werkverkeer naar bedrijventerrein Roerstreek. Zowel fietsers die iedere dag met een doel gebruik maken van de route als de recreatieve fietsers zijn gebaat bij de komst van de snelfietsroute.

Naam
Er is nog geen naam gekozen voor het fietspad. Volgens de gemeente Roermond is het daar nog te vroeg voor. De naam die de fietsroute krijgt, zal te maken hebben met het tracé waar het fietspad parallel van komt te liggen. Vermoedelijk wordt dit het tracé van de IJzeren Rijn.

Naar verwachting wordt in de zomer gestart met de aanleg van de snelfietsroute.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen