Overslaan en naar de inhoud gaan

Snel sloop van explosie-flat in Heerlen

Geplaatst opdonderdag 28 januari 2016 - 6:47

Wonen Zuid gaat het zwaar beschadigde appartementenblok aan de Van Weerden Poelmanstraat in Heerlen zo snel mogelijk slopen.

De corporatie kreeg deze week de garantie dat het op dezelfde plek mag herbouwen.

Desolaat
"Maar dat moet in samenspraak met de Vereniging van Eigenaren", zegt manager Marcel Claessen van Wonen Zuid. Het blok portiekflats in de wijk Heeserveld ligt er tot ergernis van de buurt nog even desolaat bij sinds het op 20 april van het afgelopen jaar werd getroffen door een zware gasexplosie. De veroorzaker van het onheil, koperdief Dimitri O., is al lang en breed veroordeeld.

Lees ook: Vijf jaar cel voor veroorzaker ontploffing in Heerlen

Zelfde volume
Wonen Zuid wil alleen slopen als de gemeente Heerlen de garantie geeft dat alleen deze corporatie op deze plek mag herbouwen en stuurde daarover eind november een brief. Deze week gaf de gemeente aan dat er sowieso teruggebouwd mag worden in het volume dat het bestemmingsplan aangeeft.

Ruimte voor detailhandel
Er mogen achttien appartementen worden teruggebouwd. Beneden is desgewenst plek voor dienstverlening, detailhandel en horeca. Nu de gemeente Wonen Zuid recht tot herbouw heeft gegeven, kan de sloop binnen afzienbare tijd beginnen.

Lees ook: Leo Keularts: 'Ik dacht gelijk aan een aardbeving'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlen Explosie Flat Ontploffing
Verdachte explosie flat Heerlen in oktober voor rechter
Heerlen Explosie Flat Ontploffing
Explosie Heerlen kostte Wonen Zuid 3 miljoen euro
Rechtszaak ontploffing Heerlen op 10 november
Meeste huizen 'explosiegebied' Heerlen weer volledig bewoonbaar
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen