Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Snel sloop van explosie-flat in Heerlen

Geplaatst opdonderdag 28 januari 2016 - 6:47

Wonen Zuid gaat het zwaar beschadigde appartementenblok aan de Van Weerden Poelmanstraat in Heerlen zo snel mogelijk slopen.

De corporatie kreeg deze week de garantie dat het op dezelfde plek mag herbouwen.

Desolaat
"Maar dat moet in samenspraak met de Vereniging van Eigenaren", zegt manager Marcel Claessen van Wonen Zuid. Het blok portiekflats in de wijk Heeserveld ligt er tot ergernis van de buurt nog even desolaat bij sinds het op 20 april van het afgelopen jaar werd getroffen door een zware gasexplosie. De veroorzaker van het onheil, koperdief Dimitri O., is al lang en breed veroordeeld.

Lees ook: Vijf jaar cel voor veroorzaker ontploffing in Heerlen

Zelfde volume
Wonen Zuid wil alleen slopen als de gemeente Heerlen de garantie geeft dat alleen deze corporatie op deze plek mag herbouwen en stuurde daarover eind november een brief. Deze week gaf de gemeente aan dat er sowieso teruggebouwd mag worden in het volume dat het bestemmingsplan aangeeft.

Ruimte voor detailhandel
Er mogen achttien appartementen worden teruggebouwd. Beneden is desgewenst plek voor dienstverlening, detailhandel en horeca. Nu de gemeente Wonen Zuid recht tot herbouw heeft gegeven, kan de sloop binnen afzienbare tijd beginnen.

Lees ook: Leo Keularts: 'Ik dacht gelijk aan een aardbeving'

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlen Explosie Flat Ontploffing
Verdachte explosie flat Heerlen in oktober voor rechter
Heerlen Explosie Flat Ontploffing
Explosie Heerlen kostte Wonen Zuid 3 miljoen euro
Rechtszaak ontploffing Heerlen op 10 november
Meeste huizen 'explosiegebied' Heerlen weer volledig bewoonbaar
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen