Overslaan en naar de inhoud gaan

Snel opvolger voor vertrokken wethouder Venlo

Geplaatst opdinsdag 11 oktober 2016 - 6:53

De Venlose politieke partij VenLokaal hoopt binnen drie weken de opvolger van de opgestapte wethouder Henk Brauer te presenteren.

Een profielschets is klaar en is gisteren naar de partijleden gestuurd, vertellen bestuurslid Marjoleen Sanders en fractievoorzitter Luud Pieko.

Parkeersoap
Henk Brauer stapte vorige week op toen bleek dat hij al sinds 2014 op de hoogte was van de grote veiligheidsrisico’s in de Venlose parkeergarage Roermondsepoort. Een alarmerend rapport daarover dook pas begin deze maand op. De parkeergarage werd in allerijl gesloten. Brauer trok de consequenties en stapte op; twee ambtenaren die zich met het parkeerdossier bezighielden, werden hangende een intern onderzoek op non-actief gezet.

Coalitie
Volgens Sanders en Pieko is een vertrek van VenLokaal uit de coalitie met VVD, PvdA en CDA niet aan de orde. "De coalitie staat niet onder druk. Henk Brauer heeft een fout gemaakt. We hebben veel respect voor zijn besluit", zegt Sanders.

Vijf kandidaten
​VenLokaal
wil inhoudelijk niet ingaan op de profielschets. Leden krijgen een week de tijd om te reageren. Inmiddels hebben zich al externe kandidaten gemeld. Volgens Pieko zijn dat er een stuk of vijf. Over de ontstane situatie vindt sinds het vertrek van Brauer permanent overleg plaats, zegt VVD-leider Stephan Satijn, namens de coalitie. Hij wil inhoudelijk niet ingaan op het voornemen van VenLokaal om over drie weken een nieuwe wethouder te presenteren. "We hebben dat voor kennisgeving aangenomen."

Satijn wil ook niet reageren op de vraag of ook door kan worden gegaan met de huidige vijf wethouders: twee VVD’ers, twee CDA’ers en één PvdA’er.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen