Overslaan en naar de inhoud gaan

Snel internet in buitengebieden weer iets meer realiteit

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 12:27

Snel internet voor mensen in het buitengebied van Beesel, Bergen, Roerdalen, Roermond en Venlo is een stap dichterbij gekomen.

De provincie en de vijf gemeenten hebben een intentieverklaring ondertekend met het bedrijf Glasvezel Buitenaf. Dat is gespecialiseerd in de aanleg van glasvezelnetwerken in plattelandsregio's.

De helft
De komende tijd wordt geïnventariseerd hoeveel belangstelling er is onder bewoners en bedrijven. Dat gebeurt onder meer via informatiebijeenkomsten. Als uiteindelijk de helft meedoet, wordt snel internet in het buitengebied van Noordoost-Limburg een feit. In totaal gaat het om zo'n 5600 potentiële aansluitingen.

In de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Maasgouw en Peel en Maas is de ontwikkeling van snel internet in het buitengebied al een stuk verder. Daar moeten bewoners en bedrijven vóór 11 juni laten weten of ze meedoen. Ze hebben ook een uitnodiging gekregen voor een informatie-avond. Deze worden tussen 9 en 16 april gehouden in Ospel, Maasbree, Meijel, Weert en Baexem.

Extra kosten
Ook in deze gemeenten geldt dat de helft moet meedoen, wil het project definitief doorgaan. De uitvoerder is ook hier Glasvezel Buitenaf. De kosten bedragen 15 euro extra per maand. Gedeputeerde Hans Teunissen verwacht dat er genoeg belangstelling is.

"Snel internet via glasvezel is niet alleen goed voor het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid en de infrastructuur in het buitengebied. Het is ook van groot belang om te kunnen inspelen op digitale ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, studeren, veiligheid en zorg op afstand", aldus de gedeputeerde.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen