Overslaan en naar de inhoud gaan

Snel internet in buitengebieden weer iets meer realiteit

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 12:27

Snel internet voor mensen in het buitengebied van Beesel, Bergen, Roerdalen, Roermond en Venlo is een stap dichterbij gekomen.

De provincie en de vijf gemeenten hebben een intentieverklaring ondertekend met het bedrijf Glasvezel Buitenaf. Dat is gespecialiseerd in de aanleg van glasvezelnetwerken in plattelandsregio's.

De helft
De komende tijd wordt geïnventariseerd hoeveel belangstelling er is onder bewoners en bedrijven. Dat gebeurt onder meer via informatiebijeenkomsten. Als uiteindelijk de helft meedoet, wordt snel internet in het buitengebied van Noordoost-Limburg een feit. In totaal gaat het om zo'n 5600 potentiële aansluitingen.

In de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Maasgouw en Peel en Maas is de ontwikkeling van snel internet in het buitengebied al een stuk verder. Daar moeten bewoners en bedrijven vóór 11 juni laten weten of ze meedoen. Ze hebben ook een uitnodiging gekregen voor een informatie-avond. Deze worden tussen 9 en 16 april gehouden in Ospel, Maasbree, Meijel, Weert en Baexem.

Extra kosten
Ook in deze gemeenten geldt dat de helft moet meedoen, wil het project definitief doorgaan. De uitvoerder is ook hier Glasvezel Buitenaf. De kosten bedragen 15 euro extra per maand. Gedeputeerde Hans Teunissen verwacht dat er genoeg belangstelling is.

"Snel internet via glasvezel is niet alleen goed voor het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid en de infrastructuur in het buitengebied. Het is ook van groot belang om te kunnen inspelen op digitale ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, studeren, veiligheid en zorg op afstand", aldus de gedeputeerde.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond