Overslaan en naar de inhoud gaan

Snel internet in buitengebieden stuk dichterbij

Geplaatst opdinsdag 31 oktober 2017 - 19:46

De aanleg van snel internet in het buitengebied van Weert, Nederweert, Maasgouw, Leudal en Peel en Maas is een flink stuk dichterbij gekomen.

Uit een inventarisatie van een gespecialiseerd bureau blijkt dat 8315 woningen momenteel geen snel internet via de glasvezel hebben.

30 miljoen euro
Om die percelen daarop aan te sluiten, kost 30 miljoen euro. Het bedrijf CIF - Communicatie Infrastructuur Fonds - is bereid dat voor die prijs te doen.

Rendabel
Voorwaarde is wel dat 50,8 procent van de bewoners in het buitengebied van de vijf gemeenten meedoet. Anders is het niet rendabel.

Speciale bijeenkomst
Wat de precieze kosten zijn per woning wordt momenteel berekend. Op 27 november worden die tijdens een bijeenkomst voor de bewoners in
Horn bekend gemaakt. Voor 1 maart moet dan duidelijk zijn hoeveel mensen meedoen.

Glasvezel
D66-gedeputeerde Hans
Teunissen verwacht dat genoeg mensen interesse hebben. Bewoners worden ook persoonlijk benaderd. Als alles volgens plan verloopt, kan net voor of na de zomer van 2018 met de aanleg van de glasvezel worden begonnen en kunnen de eerste woningen erop worden aangesloten.

Meer buitengebieden
Voor het buitengebied in de gemeenten Bergen, Gennep, Mook en Middelaar, Venlo, Beesel, Roerdalen en Roermond loopt momenteel een soortgelijke inventarisatie.

Aansluitingen
Daarover verwacht gedeputeerde
Teunissen over een half jaar duidelijkheid. "Als we ook daar glasvezel kunnen aanleggen, is 90 procent van het buitengebied waar geen snel internet was, alsnog aangesloten", aldus Teunissen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen