Overslaan en naar de inhoud gaan

Snel internet in buitengebieden stuk dichterbij

Geplaatst opdinsdag 31 oktober 2017 - 19:46

De aanleg van snel internet in het buitengebied van Weert, Nederweert, Maasgouw, Leudal en Peel en Maas is een flink stuk dichterbij gekomen.

Uit een inventarisatie van een gespecialiseerd bureau blijkt dat 8315 woningen momenteel geen snel internet via de glasvezel hebben.

30 miljoen euro
Om die percelen daarop aan te sluiten, kost 30 miljoen euro. Het bedrijf CIF - Communicatie Infrastructuur Fonds - is bereid dat voor die prijs te doen.

Rendabel
Voorwaarde is wel dat 50,8 procent van de bewoners in het buitengebied van de vijf gemeenten meedoet. Anders is het niet rendabel.

Speciale bijeenkomst
Wat de precieze kosten zijn per woning wordt momenteel berekend. Op 27 november worden die tijdens een bijeenkomst voor de bewoners in
Horn bekend gemaakt. Voor 1 maart moet dan duidelijk zijn hoeveel mensen meedoen.

Glasvezel
D66-gedeputeerde Hans
Teunissen verwacht dat genoeg mensen interesse hebben. Bewoners worden ook persoonlijk benaderd. Als alles volgens plan verloopt, kan net voor of na de zomer van 2018 met de aanleg van de glasvezel worden begonnen en kunnen de eerste woningen erop worden aangesloten.

Meer buitengebieden
Voor het buitengebied in de gemeenten Bergen, Gennep, Mook en Middelaar, Venlo, Beesel, Roerdalen en Roermond loopt momenteel een soortgelijke inventarisatie.

Aansluitingen
Daarover verwacht gedeputeerde
Teunissen over een half jaar duidelijkheid. "Als we ook daar glasvezel kunnen aanleggen, is 90 procent van het buitengebied waar geen snel internet was, alsnog aangesloten", aldus Teunissen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen