Overslaan en naar de inhoud gaan

Snel internet in buitengebied Midden-Limburg

Geplaatst opmaandag 11 juni 2018 - 17:01

Inwoners van het buitengebied van Nederweert, Leudal, Maasgouw, Peel en Maas en Weert krijgen de beschikking over snel internet.

Daartoe wordt er glasvezel aangelegd door het bedrijf Glasvezelbuitenaf.

Aanmeldingen
Tot nu toe heeft 55,5 procent van de huishoudens in het betreffende buitengebied zich aangemeld voor een aansluiting op het nieuwe glasvezelnetwerk. Voor een rendabele exploitatie moest minstens 50 procent meedoen.

Afwachtend
Een maand geleden was dat percentage nog pas rond de 15 procent. Maar volgens directeur Michiel Admiraal is dat een normaal patroon. "Mensen wachten vaak tot het laatst met het maken van een keuze. Ook vanwege de kosten", aldus Admiraal. Per aansluiting gaat het om een bedrag van 1900 euro ineens of 15 euro huur per maand.

September
In september wordt begonnen met de werkzaamheden.
De verwachting is dat voor de kerst al de eerste huishoudens de beschikking hebben over snel internet. Het hele project moet in september volgend jaar klaar zijn.

Blije bestuurder
D66-gedeputeerde Hans Teunissen is 'erg blij' met het doorgaan van het project. Volgens hem komt daardoor het doel steeds dichterbij om in 2020 snel internet te hebben in alle buitengebieden in Noord-en Midden-Limburg. "Dinsdag hebben we de eerste gesprekken over snel internet in het gebied tussen Bergen en Echt-Susteren", zo zegt Teunissen.

Leefbaarheid
Hij noemt snel internet in het buitengebied van groot belang voor de leefbaarheid van het platteland, voor de ondernemers en voor bijvoorbeeld zorg op afstand.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen