Overslaan en naar de inhoud gaan

Snel internet in buitengebied Midden-Limburg

Geplaatst opmaandag 11 juni 2018 - 17:01

Inwoners van het buitengebied van Nederweert, Leudal, Maasgouw, Peel en Maas en Weert krijgen de beschikking over snel internet.

Daartoe wordt er glasvezel aangelegd door het bedrijf Glasvezelbuitenaf.

Aanmeldingen
Tot nu toe heeft 55,5 procent van de huishoudens in het betreffende buitengebied zich aangemeld voor een aansluiting op het nieuwe glasvezelnetwerk. Voor een rendabele exploitatie moest minstens 50 procent meedoen.

Afwachtend
Een maand geleden was dat percentage nog pas rond de 15 procent. Maar volgens directeur Michiel Admiraal is dat een normaal patroon. "Mensen wachten vaak tot het laatst met het maken van een keuze. Ook vanwege de kosten", aldus Admiraal. Per aansluiting gaat het om een bedrag van 1900 euro ineens of 15 euro huur per maand.

September
In september wordt begonnen met de werkzaamheden.
De verwachting is dat voor de kerst al de eerste huishoudens de beschikking hebben over snel internet. Het hele project moet in september volgend jaar klaar zijn.

Blije bestuurder
D66-gedeputeerde Hans Teunissen is 'erg blij' met het doorgaan van het project. Volgens hem komt daardoor het doel steeds dichterbij om in 2020 snel internet te hebben in alle buitengebieden in Noord-en Midden-Limburg. "Dinsdag hebben we de eerste gesprekken over snel internet in het gebied tussen Bergen en Echt-Susteren", zo zegt Teunissen.

Leefbaarheid
Hij noemt snel internet in het buitengebied van groot belang voor de leefbaarheid van het platteland, voor de ondernemers en voor bijvoorbeeld zorg op afstand.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen