Overslaan en naar de inhoud gaan

'Snel garantiefonds, anders risico te groot voor Pinkpop'

Geplaatst opmaandag 4 januari 2021 - 16:09

Pinkpopbaas Niek Murray twijfelt of het festival in Landgraaf dit jaar door kan gaan, als de overheid niet snel met een garantiefonds voor evenementenbouwers en -organisatoren komt.

Dat zei de festivalorganisator maandagmorgen bij muziekzender Kink: "We willen zo snel mogelijk duidelijkheid. Anders moeten we ons afvragen of we het risico om Pinkpop te organiseren, wel kunnen dragen."

Advertentie
De Alliantie van Evenementenbouwers plaatste maandag een advertentie in de landelijke dagbladen, waarin het de overheid opriep om voor 1 februari met zo'n garantiefonds te komen. Ook Pinkpop is aangesloten bij die alliantie.

Geen verzekering
"Op dit moment is er geen enkele verzekeraar meer die het afblazen van een festival wil vergoeden", zegt Murray. "Maar een festival als Pinkpop organiseer je niet in een week. Veel kosten maak je vooraf, dus als een evenement wordt afgeblazen is het fijn als die kosten wel gedekt zijn."

In de Alliantie zijn niet alleen festivalorganisaties betrokken, maar bijvoorbeeld ook mensen achter het Songfestival of de Grand Prix die dit jaar in Zandvoort gehouden zou moeten worden.

Hoop
"Het mooiste zou natuurlijk zijn als alles dit jaar weer gewoon door kan gaan, maar we weten het nog niet", aldus Murray. "Het kan natuurlijk ook dat we in de zomer nog niet zo ver zijn, als dat we nu hopen." Volgens de Pinkpop-organisator heeft Duitsland al een garantiefonds in het leven geroepen voor evenementen. Voor Nederland heeft hij vooralsnog goede hoop: "De reacties in de politiek zijn positief, en de noodzaak voor zo'n garantiefonds wordt gelukkig steeds duidelijker."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen