Overslaan en naar de inhoud gaan

'Snel garantiefonds, anders risico te groot voor Pinkpop'

Geplaatst opmaandag 4 januari 2021 - 16:09

Pinkpopbaas Niek Murray twijfelt of het festival in Landgraaf dit jaar door kan gaan, als de overheid niet snel met een garantiefonds voor evenementenbouwers en -organisatoren komt.

Dat zei de festivalorganisator maandagmorgen bij muziekzender Kink: "We willen zo snel mogelijk duidelijkheid. Anders moeten we ons afvragen of we het risico om Pinkpop te organiseren, wel kunnen dragen."

Advertentie
De Alliantie van Evenementenbouwers plaatste maandag een advertentie in de landelijke dagbladen, waarin het de overheid opriep om voor 1 februari met zo'n garantiefonds te komen. Ook Pinkpop is aangesloten bij die alliantie.

Geen verzekering
"Op dit moment is er geen enkele verzekeraar meer die het afblazen van een festival wil vergoeden", zegt Murray. "Maar een festival als Pinkpop organiseer je niet in een week. Veel kosten maak je vooraf, dus als een evenement wordt afgeblazen is het fijn als die kosten wel gedekt zijn."

In de Alliantie zijn niet alleen festivalorganisaties betrokken, maar bijvoorbeeld ook mensen achter het Songfestival of de Grand Prix die dit jaar in Zandvoort gehouden zou moeten worden.

Hoop
"Het mooiste zou natuurlijk zijn als alles dit jaar weer gewoon door kan gaan, maar we weten het nog niet", aldus Murray. "Het kan natuurlijk ook dat we in de zomer nog niet zo ver zijn, als dat we nu hopen." Volgens de Pinkpop-organisator heeft Duitsland al een garantiefonds in het leven geroepen voor evenementen. Voor Nederland heeft hij vooralsnog goede hoop: "De reacties in de politiek zijn positief, en de noodzaak voor zo'n garantiefonds wordt gelukkig steeds duidelijker."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen