Overslaan en naar de inhoud gaan

'Snel garantiefonds, anders risico te groot voor Pinkpop'

Geplaatst opmaandag 4 januari 2021 - 16:09

Pinkpopbaas Niek Murray twijfelt of het festival in Landgraaf dit jaar door kan gaan, als de overheid niet snel met een garantiefonds voor evenementenbouwers en -organisatoren komt.

Dat zei de festivalorganisator maandagmorgen bij muziekzender Kink: "We willen zo snel mogelijk duidelijkheid. Anders moeten we ons afvragen of we het risico om Pinkpop te organiseren, wel kunnen dragen."

Advertentie
De Alliantie van Evenementenbouwers plaatste maandag een advertentie in de landelijke dagbladen, waarin het de overheid opriep om voor 1 februari met zo'n garantiefonds te komen. Ook Pinkpop is aangesloten bij die alliantie.

Geen verzekering
"Op dit moment is er geen enkele verzekeraar meer die het afblazen van een festival wil vergoeden", zegt Murray. "Maar een festival als Pinkpop organiseer je niet in een week. Veel kosten maak je vooraf, dus als een evenement wordt afgeblazen is het fijn als die kosten wel gedekt zijn."

In de Alliantie zijn niet alleen festivalorganisaties betrokken, maar bijvoorbeeld ook mensen achter het Songfestival of de Grand Prix die dit jaar in Zandvoort gehouden zou moeten worden.

Hoop
"Het mooiste zou natuurlijk zijn als alles dit jaar weer gewoon door kan gaan, maar we weten het nog niet", aldus Murray. "Het kan natuurlijk ook dat we in de zomer nog niet zo ver zijn, als dat we nu hopen." Volgens de Pinkpop-organisator heeft Duitsland al een garantiefonds in het leven geroepen voor evenementen. Voor Nederland heeft hij vooralsnog goede hoop: "De reacties in de politiek zijn positief, en de noodzaak voor zo'n garantiefonds wordt gelukkig steeds duidelijker."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen