Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Snel duidelijkheid over warmtenet Roermond

Geplaatst opvrijdag 8 februari 2019 - 13:00

Komt het Slim Energienet Roermond (SER) er of niet? Binnen drie maanden moet daar duidelijkheid over zijn. Met het initiatief moeten in de toekomst verschillende bedrijven en woningen met de restwarmte van papierfabriek Smurfit Kappa worden verwarmd en gekoeld.

De provincie Limburg, de gemeente Roermond en Enexis-dochter Enpuls tekenden vrijdag een ontwikkelingsovereenkomst.

Leverancier gezocht
Met verschillende afnemers wordt op dit moment gesproken. Om het energienetwerk van de grond te krijgen moet er volgens Henk Visser van Empels nog een partij bij. "We hebben een transporteur, een producent, we hebben afnemers maar we missen nog een leverancier. Maar het is een mooi project dus die gaan we vinden."

Klimaatambities
Met het energienet moeten in de toekomst zo'n 1200 woning van woningcorporatie Wonen Zuid worden verwarmd. Ook willen bedrijven als
Strabag, Jazz City, Sif en Varo Energy meedoen aan het initiatief. SER is volgens wethouder Rens Evers van Roermond van groot belang. "We willen in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat is onze ambitie", stelt hij. "Met Slim Energienet Roermond wordt 12,5 procent van de duurzaamheidsopgave al gehaald."

Navolging
Ook de provincie is blij met het project. "Met dit project hebben we een warmtebron waarmee we huizen verwarmen. Dat hebben we ook al in Sittard-Geleen met
Sabic en het Mijnwaterproject in Heerlen," zegt gedeputeerde Eric Geurts. "Je ziet dat we zo overal energienetwerken leggen. Die projecten zijn heel belangrijk om de doelen van 49 procent CO2-reductie in 2030 halen."

Hoeveel het warmtenetwerk in Roermond gaat kosten, is nog niet bekend. Dat moet de komende maanden blijken.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen