Overslaan en naar de inhoud gaan

Snel duidelijkheid over warmtenet Roermond

Geplaatst opvrijdag 8 februari 2019 - 13:00

Komt het Slim Energienet Roermond (SER) er of niet? Binnen drie maanden moet daar duidelijkheid over zijn. Met het initiatief moeten in de toekomst verschillende bedrijven en woningen met de restwarmte van papierfabriek Smurfit Kappa worden verwarmd en gekoeld.

De provincie Limburg, de gemeente Roermond en Enexis-dochter Enpuls tekenden vrijdag een ontwikkelingsovereenkomst.

Leverancier gezocht
Met verschillende afnemers wordt op dit moment gesproken. Om het energienetwerk van de grond te krijgen moet er volgens Henk Visser van Empels nog een partij bij. "We hebben een transporteur, een producent, we hebben afnemers maar we missen nog een leverancier. Maar het is een mooi project dus die gaan we vinden."

Klimaatambities
Met het energienet moeten in de toekomst zo'n 1200 woning van woningcorporatie Wonen Zuid worden verwarmd. Ook willen bedrijven als
Strabag, Jazz City, Sif en Varo Energy meedoen aan het initiatief. SER is volgens wethouder Rens Evers van Roermond van groot belang. "We willen in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat is onze ambitie", stelt hij. "Met Slim Energienet Roermond wordt 12,5 procent van de duurzaamheidsopgave al gehaald."

Navolging
Ook de provincie is blij met het project. "Met dit project hebben we een warmtebron waarmee we huizen verwarmen. Dat hebben we ook al in Sittard-Geleen met
Sabic en het Mijnwaterproject in Heerlen," zegt gedeputeerde Eric Geurts. "Je ziet dat we zo overal energienetwerken leggen. Die projecten zijn heel belangrijk om de doelen van 49 procent CO2-reductie in 2030 halen."

Hoeveel het warmtenetwerk in Roermond gaat kosten, is nog niet bekend. Dat moet de komende maanden blijken.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen