Overslaan en naar de inhoud gaan

Sneeuwpret voorbij: deel Ardennen dicht na toeristenstroom

Geplaatst opdonderdag 31 december 2020 - 12:31

De Hoge Venen, een gebied in de Belgische Ardennen waar ook veel Limburgers naar toe gaan, wordt afgesloten voor toeristisch verkeer.

Dat meldt de gouverneur van Luik, Hervé Jamar.

Toestroom
Jamar neemt de maatregelen om een toestroom van toeristen richting het gebied te vermijden. Komende vrijdag, zaterdag en zondag worden tussen 8:00 uur en 17:00 uur de (toegangs)wegen afgesloten voor toeristisch verkeer. Daarnaast worden ook parkeerplaatsen afgesloten en mag er niet overnacht worden in campers in het gebied.

Druk
De afgelopen dagen was het te druk in het gebied. Er stonden files op de toegangswegen en afgelopen weekend riep de politie al op om niet meer naar de Hoge Venen te komen. Het crisiscentrum spreekt van 'grote problemen'. Niet alleen omdat de coronamaatregelen niet kunnen worden gehandhaafd, maar ook vanwege onveilige situaties op de weg.

Limburg
Onder de bezoekers aan de Hoge Venen zijn ook vele Limburgers. Het gebied ligt op een uurtje rijden van Vaals. Officieel mogen Limburgers niet naar België vanwege het reisadvies. België staat momenteel op code oranje, waardoor alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Toch steken veel Limburgers de grens over voor een dagje sneeuwpret.

Lees ook: Video: Limburgers zoeken sneeuw op in Ardennen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen