Overslaan en naar de inhoud gaan

Sneeuwpret: van sneeuwpop tot 'lekker schuiven met je auto'

Geplaatst opzondag 17 januari 2021 - 19:38

Nadat Vaals afgelopen weekend al aan de beurt was, werd heel Limburg zaterdagavond bedekt onder een laag sneeuw.

Uiteindelijk viel er zo'n twee a drie centimeter sneeuw. Ook al bleef de sneeuw niet lang liggen, hij stond toch garant voor sneeuwpret.

Sneeuwpop
De sneeuw nodigde uit tot wandelen, het maken van sneeuwpoppen of het houden van sneeuwbalgevechten. En hij leverde pittoreske plaatjes op in de hele provincie:

'Schaatsen met de auto'
Voor sommigen was het maken van een sneeuwpop niet genoeg. De nagenoeg lege parkeerplaats bij het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade oefende op enkele automobilisten een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit om een - al dan niet gecontroleerde - uitglijder te maken. Al liep dat waarschijnlijk niet voor iedereen naar wens, zo is te zien op onderstaande video die circuleert op social media:

11 miljoen kilo
Voor zover bekend hebben sneeuw en gladheid niet tot grote problemen geleid in Limburg. Rijkswaterstaat maakte zondag bekend dat er zaterdag en zondag elf miljoen kilo zout is gestrooid op de Nederlandse wegen vanaf het moment dat de sneeuw Nederland bereikte.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen