Overslaan en naar de inhoud gaan

Sneeuwpret in Hout-Blerick: iglo in eigen tuin

Geplaatst opdinsdag 9 februari 2021 - 14:13

Sneeuwpoppen zie je deze dagen overal. Maar de 28-jarige student Bob Grubben pakte het iets ambitieuzer aan. Hij bouwde samen met een vriend een iglo in zijn tuin in Hout-Blerick.

Twee jaar geleden flikten ze het al eens. Binnen een dag bouwden de twee vrienden Roy Melis en Bob Grubben een iglo in de tuin. Toen konden ze door snelle dooi niet lang genieten van hun inspanning. Nu is dat anders.

Aanbouw-iglo
Zondag besloten de twee vrienden daarom te starten met de bouw van een nieuwe iglo. Dat ging zo voortvarend dat ze er de dag erna nog een tweede iglo bij bouwden als een soort aanbouw tegen het eerste sneeuwbouwwerk. "Gewoon omdat het leuk is om een iglo te bouwen", stelt Grubben. "Bovendien ben je buiten lekker bezig. We zitten tegenwoordig al genoeg binnen."

L1

Blokken van sneeuw
Een iglo bouwen is een prima tijdverdrijf nu de kroegen dicht zijn en je als jongere eigenlijk nergens heen kunt. "We denken er zelfs nog over om er nog een uitbouw aan te zetten, maar eigenlijk moet het dan nog een keer sneeuwen", zegt Grubben. Gelukkig heeft zijn huis een grote tuin met voldoende plek om sneeuw bij elkaar te rapen. "Wij doen die in een grote krat om blokken te maken. Die stampen we aan en dan laten we de sneeuwblokken nog even hard worden. Daarna kun je met een zaag het juiste formaat zagen om een mooie ronde vorm te bewerkstelligen", legt de student uit.

Potje kaarten
Nu de iglo klaar is, denken de heren erover om hem te gebruiken om een potje te kaarten. "Muziek uit een draagbare box en het bier wordt hier niet warm. Maar wel met inachtneming van de coronaregels natuurlijk.", lacht Grubben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen