Overslaan en naar de inhoud gaan

Sneeuw verwacht in Limburg, code geel voor gladheid

Geplaatst opzaterdag 16 januari 2021 - 8:47

Zaterdagavond gaat het in de hele provincie sneeuwen. Volgens Meteo Limburg kan er een sneeuwdek van drie centimeter ontstaan.

Het KNMI heeft vanaf zaterdagavond code geel afgekondigd vanwege gladheid.

Vriespunt
Zaterdag liggen de temperaturen iets onder het vriespunt. Geleidelijk komt er een matige en koude wind uit het zuiden. Vanavond gaat het in de hele provincie sneeuwen en kan er een sneeuwdek van twee à drie centimeter ontstaan. Lokaal zou dit iets meer kunnen zijn.

Vijf centimeter
In de nacht van zaterdag op zondag voorspelt Meteo Limburg dat het blijft sneeuwen, terwijl de temperatuur onder nul graden ligt. Daardoor kan het glad zijn, waarschuwt het KNMI. De sneeuw blijft echter niet lang liggen. Een stevige wind voert zachtere lucht aan, waardoor de sneeuw vrij snel gaat smelten.

Bekijk hier het uitgebreide weerbericht

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen