Overslaan en naar de inhoud gaan

Sneeuw op komst: dit weekend wordt het wit in Limburg

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2021 - 8:09

Sneeuwliefhebbers opgelet: aankomend weekend is er sneeuw op komst. Zaterdagavond kunnen Limburgers de eerste sneeuwvlokken verwachten.

Volgens Meteo Limburg gaat het in de hele provincie sneeuwen waarbij een sneeuwdek van 2 tot 4 centimeter gevormd wordt.

Wit landschap
In de nacht van zondag en deels zondagochtend zijn er volgens het weerinstituut nog perioden met wat sneeuw te verwachten. Limburg ontwaakt zondagochtend in een wit gekleurd landschap. Naar verwachting ligt er dan 3 tot 6 centimeter sneeuw. Vanwege een stevige koude wind smelt de sneeuw wel, meldt Meteo Limburg.

Lees ook: Meer dan honderd boetes uitgeschreven rond Drielandenpunt

Drukte en boetes
Vorige week riep de gemeente Vaals bezoekers op om weg te blijven. Ondanks de oproep werd het toch druk. Het winters decor in het Heuvelland was voor veel mensen aanlokkelijk om afgelopen weekend naar het buitengebied rond het Drielandenpunt te trekken. Uiteindelijk hebben buitengewone opsporingsambtenaren meer dan honderd dagjesmensen beboet rond het Drielandenpunt in Vaals en de bossen in Vijlen. De boetes werden uitgeschreven voor de talloze fout- en wildparkeerders.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen