Overslaan en naar de inhoud gaan

Sneeuw op komst: dit weekend wordt het wit in Limburg

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2021 - 8:09

Sneeuwliefhebbers opgelet: aankomend weekend is er sneeuw op komst. Zaterdagavond kunnen Limburgers de eerste sneeuwvlokken verwachten.

Volgens Meteo Limburg gaat het in de hele provincie sneeuwen waarbij een sneeuwdek van 2 tot 4 centimeter gevormd wordt.

Wit landschap
In de nacht van zondag en deels zondagochtend zijn er volgens het weerinstituut nog perioden met wat sneeuw te verwachten. Limburg ontwaakt zondagochtend in een wit gekleurd landschap. Naar verwachting ligt er dan 3 tot 6 centimeter sneeuw. Vanwege een stevige koude wind smelt de sneeuw wel, meldt Meteo Limburg.

Lees ook: Meer dan honderd boetes uitgeschreven rond Drielandenpunt

Drukte en boetes
Vorige week riep de gemeente Vaals bezoekers op om weg te blijven. Ondanks de oproep werd het toch druk. Het winters decor in het Heuvelland was voor veel mensen aanlokkelijk om afgelopen weekend naar het buitengebied rond het Drielandenpunt te trekken. Uiteindelijk hebben buitengewone opsporingsambtenaren meer dan honderd dagjesmensen beboet rond het Drielandenpunt in Vaals en de bossen in Vijlen. De boetes werden uitgeschreven voor de talloze fout- en wildparkeerders.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen