Overslaan en naar de inhoud gaan

Sneeuw op komst: dit weekend wordt het wit in Limburg

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2021 - 8:09

Sneeuwliefhebbers opgelet: aankomend weekend is er sneeuw op komst. Zaterdagavond kunnen Limburgers de eerste sneeuwvlokken verwachten.

Volgens Meteo Limburg gaat het in de hele provincie sneeuwen waarbij een sneeuwdek van 2 tot 4 centimeter gevormd wordt.

Wit landschap
In de nacht van zondag en deels zondagochtend zijn er volgens het weerinstituut nog perioden met wat sneeuw te verwachten. Limburg ontwaakt zondagochtend in een wit gekleurd landschap. Naar verwachting ligt er dan 3 tot 6 centimeter sneeuw. Vanwege een stevige koude wind smelt de sneeuw wel, meldt Meteo Limburg.

Lees ook: Meer dan honderd boetes uitgeschreven rond Drielandenpunt

Drukte en boetes
Vorige week riep de gemeente Vaals bezoekers op om weg te blijven. Ondanks de oproep werd het toch druk. Het winters decor in het Heuvelland was voor veel mensen aanlokkelijk om afgelopen weekend naar het buitengebied rond het Drielandenpunt te trekken. Uiteindelijk hebben buitengewone opsporingsambtenaren meer dan honderd dagjesmensen beboet rond het Drielandenpunt in Vaals en de bossen in Vijlen. De boetes werden uitgeschreven voor de talloze fout- en wildparkeerders.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen