Overslaan en naar de inhoud gaan

Sneeuw leidt tot uren vertraging op Limburgse wegen

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 16:57

Het verkeer op alle Limburgse provinciale- en snelwegen heeft dinsdag tijdens de avondspits door de sneeuwval flink last gehad van vertraging.

Op de A2 in noordelijke richting liep de vertraging op tot meer dan twee uur.

Record
"In de gebieden waar sneeuw valt, rij je nu gemiddeld 30 kilometer per uur op de snelweg", schrijft de ANWB op Twitter. "Op de provinciale weg is dat 10 kilometer per uur." De avondsspits van dinsdag was met bijna 1950 kilometer de drukste ooit volgens de ANWB. Op deze strooikaart is te zien waar de strooiwagens rijden of al zijn geweest. Rijkswaterstaat bereidde zich maandagavond al voor op de sneeuwval.

Lees ook: Rijkswaterstaat: 80 voertuigen houden Limburg sneeuwvrij

Ongelukken
Er zijn verschillende ongelukken gebeurd door de sneeuwval die dinsdagmiddag begon. Zo ook op de A76 tussen Heerlen en de Belgische grens. Door het winterse weer en het ongeluk ontstond daar ongeveer 45 minuten vertraging. Rondom het Mergelland werd verschillende wegen afgesloten, meldt politie Heuvelland op Instagram.

Lees ook: Sneeuw: veel glibber- en glijpartijen in Midden-Limburg

Spoor
Door een defecte goederentrein liepen treinreizigers tussen Tegelen en Venlo ook vertraging op. Tussen Venlo en Kaldenkirchen reden er ook geen treinen. De extra reistijd daar kan oplopen tot 60 minuten.

Kijk voor de actuele situatie op de wegen op 1limburg.nl/verkeer

L1-verslaggever Bas van Mulken ging op pad met de sleepdienst

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen