Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sneeuw leidt tot uren vertraging op Limburgse wegen

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 16:57

Het verkeer op alle Limburgse provinciale- en snelwegen heeft dinsdag tijdens de avondspits door de sneeuwval flink last gehad van vertraging.

Op de A2 in noordelijke richting liep de vertraging op tot meer dan twee uur.

Record
"In de gebieden waar sneeuw valt, rij je nu gemiddeld 30 kilometer per uur op de snelweg", schrijft de ANWB op Twitter. "Op de provinciale weg is dat 10 kilometer per uur." De avondsspits van dinsdag was met bijna 1950 kilometer de drukste ooit volgens de ANWB. Op deze strooikaart is te zien waar de strooiwagens rijden of al zijn geweest. Rijkswaterstaat bereidde zich maandagavond al voor op de sneeuwval.

Lees ook: Rijkswaterstaat: 80 voertuigen houden Limburg sneeuwvrij

Ongelukken
Er zijn verschillende ongelukken gebeurd door de sneeuwval die dinsdagmiddag begon. Zo ook op de A76 tussen Heerlen en de Belgische grens. Door het winterse weer en het ongeluk ontstond daar ongeveer 45 minuten vertraging. Rondom het Mergelland werd verschillende wegen afgesloten, meldt politie Heuvelland op Instagram.

Lees ook: Sneeuw: veel glibber- en glijpartijen in Midden-Limburg

Spoor
Door een defecte goederentrein liepen treinreizigers tussen Tegelen en Venlo ook vertraging op. Tussen Venlo en Kaldenkirchen reden er ook geen treinen. De extra reistijd daar kan oplopen tot 60 minuten.

Kijk voor de actuele situatie op de wegen op 1limburg.nl/verkeer

L1-verslaggever Bas van Mulken ging op pad met de sleepdienst

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen