Overslaan en naar de inhoud gaan

Sneeuw hindert verkeer Zuid-Limburg

Geplaatst opvrijdag 30 januari 2015 - 7:17

Het verkeer in het zuiden van Limburg heeft vrijdagochtend te kampen met de sneeuw. Op de snelwegen wordt vaak niet sneller dan stapvoets gereden.

Rijkswaterstaat heeft al preventief gestrooid, en zodra de sneeuwbui voorbij is rukken de strooi- en veegwagens weer uit.

Anderhalf uur vertraging A2
Tussen Born en Maastricht is het verkeer op de A2 rond 7:00 uur stil komen te liggen door een vrachtwagen, die vast kwam te staan op de Kruisberg. De wagen is waarschijnlijk geslipt, en komt niet meer weg. Daardoor is een kilometerslange file ontstaan met een vertraging die opliep tot anderhalf uur. Ook op de A76 en A79 heeft het verkeer te kampen met de sneeuwval.

Sluipwegen lopen ook vol
Omdat automobilisten massaal de snelweg afgaan op zoek naar sluipwegen, loopt het verkeer ook op secundaire wegen vast. Onder meer in Beek staat alles stil.

Meteo Limburg meldt dat ook in de loop van de dag nog sneeuwbuien overtrekken, waardoor ook in de rest van de provincie gladheid kan ontstaan.

Foto: Elly Teunissen
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Werk eerder klaar: A2 richting Maastricht weer open
Slecht weer verhindert asfalteren A79
Werkzaamheden A79 uitgesteld: snelweg voorlopig open
Steeds meer vertraging door files in Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen