Overslaan en naar de inhoud gaan

Sneeuw geruimd, groen licht voor Limburgse clubs

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 14:32

Ondanks de barre weersomstandigheden lijken alle wedstrijden van de Limburgse ploegen in de Jupiler League gewoon door te gaan.

De velden waarop MVV, VVV en Fortuna vrijdagavond in actie komen, lagen stuk voor stuk bedekt onder een laag sneeuw.

Leeuwarden
In Leeuwarden, waar VVV een uitwedstrijd speelt tegen
Cambuur, is het kunstgrasveld inmiddels sneeuwvrij gemaakt. De mat kleurde met dank aan de hulp van enkele vrijwilligers weer groen.

Lange busreis
De koploper uit de Jupiler League is vrijdag even na 13:00 uur vertrokken voor de lange busreis naar het noorden. Trainer Maurice Steijn heeft wat leesvoer voor onderweg meegenomen, zoals te zien is op onderstaand filmpje.

De Geusselt
Ook op het kunstgrasveld in De Geusselt lag vrijdagmiddag wat sneeuw. Maar met dank aan het winterzonnetje en de opgelopen temperatuur was dat dunne laagje alweer snel verdwenen. MVV heeft voor noodgevallen een sneeuwploeg paraat staan. De thuiswedstrijd tegen Helmond Sport gaat vooralsnog gewoon door.

Groesbeek
​Fortuna Sittard is de enige ploeg die haar wedstrijd op natuurgras moet spelen. De mat van Achilles'29 was tegen het middaguur bedekt onder een pak sneeuw, maar een official van de KNVB heeft het veld voorlopig goedgekeurd.

Gekeurd
Alle scheidsrechters keuren de velden vrijdagavond voor het begin van de wedstrijd nog eens. Pas dan wordt definitief duidelijk of alle wedstrijden kunnen doorgaan. Voor de voetballiefhebbers lijken de weersomstandigheden gunstig: in alle speelsteden liggen de temperaturen fors boven nul.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen