Overslaan en naar de inhoud gaan

Sneeuw en windstoten verwacht: kerstmarkt afgeblazen

Geplaatst opzaterdag 9 december 2017 - 8:32

De kerstmarkt in Beesel gaat zondag niet door vanwege de sneeuw en windstoten die worden verwacht.

Meteo Limburg verwacht dat er zondag in de provincie sneeuw van betekenis valt. In vier uur tijd valt er een pak van vijf tot tien centimeter, en door een stevige wind kan die sneeuw ook gaan verstuiven.

Glad
Zaterdag is het op verschillende plekken in de provincie glad door bevriezing van natte weggedeelten en een enkele winterse bui. Zaterdagochtend viel er in het noorden van de provincie opnieuw sneeuw, nadat vrijdagavond ook al winterse buien over het gebied trokken.

Een strooiwagen op de A73
Foto: SK-Media

Regen
De sneeuw van zondag valt in de loop van de ochtend. In het begin van de middag gaat de sneeuw vanuit het zuidwesten over in regen. In de kop van Noord-Limburg houdt de sneeuw het langst aan.

Windstoten
De wind draait dan naar het zuidwesten en wakkert ’s middags flink aan. Er zijn tot in het begin van de avond zware windstoten tot circa 80 km/uur te verwachten. Er wordt dan zachtere lucht aangevoerd met temperaturen die oplopen tot 6 à 7 graden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen