Overslaan en naar de inhoud gaan

Sneeuw bederft schaatspret op natuurijs Nederweert

Geplaatst opdonderdag 24 januari 2019 - 15:59

Op het natuurijs van De Banen in Nederweert-Eind is sneeuw de schaatspretbederver.

De sneeuw zorgt ervoor dat het ijs niet meer aandikt.

Lees ook: IJsmeester De Banen: 'Het moet harder gaan vriezen'

Warme deken
Donderdagochtend werd het ijs opnieuw gecontroleerd door ijsmeester Louis Leenen. "De sneeuw is een warme deken en zorgt ervoor dat de ijsdikte eerder afneemt dan toeneemt", zegt Leenen tegen Nederweert24. Bij deze meting werd een dikte van 5 centimeter geconstateerd en op sommige plekken zelfs dunner. "Dat is niet voldoende om verantwoord te kunnen schaatsen."

Scheuren
De gemeente Nederweert heeft woensdag een poging gedaan om de sneeuw met veegmachines van het ijs te laten halen. Echter lag er te veel sneeuw en door het gewicht en ontstonden er te veel scheuren in het ijs.

7 à 8 centimeter
Eerder deze week zei de ijsmeester nog tegen L1 dat het ijs minimaal 5 à 6 centimeter dik moest zijn om erop te kunnen schaatsen. "En als je met veel meer mensen op het ijs wil, moet het ijs 7 à 8 centimeter dik zijn," aldus Leenen.

IJsmeester Leenen blijft toch hoop houden. "Het zou beter zijn als het nu gaat dooien, zodat de sneeuw verdwijnt. Daarna is het hopen op een flinke vorstperiode."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen