Overslaan en naar de inhoud gaan

Sneeuw bedekt toch nog flink deel Zuid-Limburg

Geplaatst opwoensdag 30 januari 2019 - 22:44

Delen van Zuid-Limburg zijn woensdag toch nog flink wit gekleurd. Voornamelijk in de hogere delen van het heuvelland ligt nu 5 tot 8 centimeter sneeuw.

In Ubachsberg ligt 6 cm sneeuw en in Vijlen 8 cm. In het Vijlenerbos en op de Vaalserberg ligt zelfs tot 12 centimeter sneeuw. Dit meldt Meteo Limburg.

Code geel
Dinsdag werd er nog code geel afgekondigd in verband met de verwachte sneeuwval. Ook reden de treinen van de NS en ProRail woensdag met een aangepaste dienstregeling. Uiteindelijk trokken de sneeuwbuien woensdag langzaam over de provincie.

Rustig
Veel automobilisten besloten om op een ander tijdstip de weg op te gaan. De verwachte ochtendspits bleef daarom uit. Sterker nog, het was rustiger op de Limburgse wegen dan normaal. Ook in de avond was het rustig.

Woensdagavond was het vrijwel overal in de provincie droog en bewolkt. In het begin van de nacht kan in het uiterste noorden hier en daar nog lichte sneeuw vallen. Verder blijft het droog.

Lees ook: Foto's: Limburg kleurt langzaam wit

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen