Overslaan en naar de inhoud gaan

'Snackbarschutter richtte pistool op meerdere mensen'

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 6:00

De zestienjarige jongen die op carnavalsmaandag iemand neerschoot in een Heerlense friture, hield meerdere mensen onder schot. Uiteindelijk schoot hij een twintiger in zijn buik.

Dat vertellen getuigen van het incident aan de Anjelierstraat in gesprek met L1.

Lees ook: Wilde carnavalsmaandag: snackbarschutter (16) gearresteerd

Wapen getrokken
Het slachtoffer en de jonge schutter zouden elkaar slechts oppervlakkig kennen; ze komen uit dezelfde wijk. De neergeschoten man was oorspronkelijk ook geen doelwit. Hij probeerde in te grijpen toen hij zag dat de tiener zijn wapen op mensen in de friture richtte. Dat zorgde voor de nodige paniek bij de jongen met het wapen. Hij schoot de man neer en vluchtte.

Achter gesloten deuren
Hoe het opstootje tussen de schutter en de andere bezoekers van de friture ontstond, is nog steeds onduidelijk. Advocaat Luuk Dacier wil ook niets over de zaak kwijt. "Cliënt is een minderjarige. Om die reden dien ik zijn belang van privacy te respecteren en zal ik mij onthouden van ieder commentaar. Het is niet voor niets dat een strafzaak van een minderjarige achter gesloten deuren plaatsvindt."

Frank Teerling, advocaat van het slachtoffer, wil alleen kwijt dat het nog altijd niet goed gaat met zijn cliënt.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen