Overslaan en naar de inhoud gaan

Sms-bom politie werkt: getuige moordaanslag meldt zich

Geplaatst opdinsdag 8 december 2020 - 22:58

Het sms-bericht dat de politie vorige week aan zo'n 5000 mensen verstuurde in de hoop op tips over een mislukte moordaanslag in Sittard heeft een volgens de politie belangrijke getuige opgeleverd.

Ook een tweede tipgever heeft zich na de oproep gemeld, blijkt uit de aflevering van Opsporing Verzocht dinsdagavond.

Ernstig gewond
Bij de schietpartij op 12 september ontsnapte het 38-jarige slachtoffer ternauwernood aan de dood. Hij werd in zijn auto op de Bradleystraat beschoten vanaf een motor. In paniek reed de belaagde man achteruit, wat waarschijnlijk zijn leven redde. Wel raakte de automobilist ernstig gewond.

Onderwereld
Slachtoffer Anthy P. heeft zelf een grote staat van dienst in het criminele milieu. Hij was onder meer bodyguard voor anderen in 'het wereldje'. Ook is P. zelf verdachte in het Bandidos-dossier. Na zijn medische behandeling is hij nu ondergedoken.

Lees ook: Doelwit schietpartij Sittard ondergedoken in safehouse

Motor
De motor waarop de daders zich verplaatsten, werd kort na de schietpartij brandend teruggevonden in Geleen. De motor was eerder gestolen in Aken.

Verkenning
Het onderzoek van de politie richt zich nu met name op drie auto's die de dag voor de aanslag in de buurt van de Bradleystraat zijn gezien. Mogelijk zijn die voertuigen gebruikt om de omgeving te verkennen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen