Overslaan en naar de inhoud gaan

Smokkelroute bij Schandelo krijgt nieuw leven

Geplaatst opwoensdag 20 april 2016 - 13:21

Er mag weer gesmokkeld worden tussen Schandelo en Straelen.

IVN Maasduinen en Stichting Veldense Volkscultuur hebben een smokkelroute van weleer toegankelijk gemaakt voor publiek.

Boter en koffie
In het grensgebied tussen Nederland en Duitsland werd veel gesmokkeld. Vooral koffie, boter en suiker ging vanuit Limburg de grens over. Bij pannenkoekenhuis Jagersrust in Schandelo kunnen kinderen een oude smokkelroute verkennen. Aan de route staan informatieborden over het leven van de smokkelaars. Ook leren kinderen spelenderwijs van alles over de natuur op het grensgebied.

De 'smokkelroute' is 2,6 kilometer lang.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

smokkelaars Bracht 1917
Oude smokkelroutes nu speelplek voor kinderen
Ger Koopmans
Huis Ger Koopmans (met badkamer) eindelijk verkocht
Vergunning voor zorgflat Heerlen tegen wil en dank
De week in beeld: mooi weer, in mineur
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen