Overslaan en naar de inhoud gaan

Smeren en schuilen tijdens laatste meidagen

Geplaatst opmaandag 28 mei 2018 - 7:53

Mei zal een zomers uiteinde hebben. De nieuwe week begint warm en zal ook met hoge temperaturen eindigen. Zaak om goed in te smeren, maar let daarbij wel op welke zonnebrandspray je gebruikt.

Zonnebrandsprays met factor 30 bieden namelijk niet allemaal de beloofde bescherming. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond.

Maandag
Maandag is een goede zonnebescherming nodig, want het wordt zonnig met hier en daar een wolk. Aan het eind van de middag stijgt het kwik tot lokaal 31 graden. Een goede zonnebrandspray is dan aan te raden. Uit de test van de Consumentenbond bleek dat bij respectievelijk het merk Australian Gold en Lucovitaal de factor bleef steken op 15 en 19. Dat terwijl factor 30 is aangeraden.

Lees ook: Laatste dagen van mei zomers warm, wel kans op pittige buien

Toch zal de zon ook plaats moeten maken voor ander weer, want vanuit Duitsland kan er lokaal een (fikse) onweersbui overtrekken. Als het bij jou droog blijft, kun je maandagavond overigens prima buiten blijven zitten, want met minimaal 22 graden blijft het warm.

Dinsdag
Dinsdag wordt het ook warm, maar zal het heel anders aan gaan voelen, want dan is de lucht een stuk vochtiger. Bovendien krijgt het onstuimige weer van afgelopen week gevolg. Ook dinsdagavond krijgt Limburg namelijk te maken met fikse onweersbuien waarbij kans is op veel nattigheid en hagel.

Voor deze maand geldt dit jaar dus echt: 'Als het dondert in mei, valt er dikwijls regen bij'

Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen