Overslaan en naar de inhoud gaan

Smeren en schuilen tijdens laatste meidagen

Geplaatst opmaandag 28 mei 2018 - 7:53

Mei zal een zomers uiteinde hebben. De nieuwe week begint warm en zal ook met hoge temperaturen eindigen. Zaak om goed in te smeren, maar let daarbij wel op welke zonnebrandspray je gebruikt.

Zonnebrandsprays met factor 30 bieden namelijk niet allemaal de beloofde bescherming. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond.

Maandag
Maandag is een goede zonnebescherming nodig, want het wordt zonnig met hier en daar een wolk. Aan het eind van de middag stijgt het kwik tot lokaal 31 graden. Een goede zonnebrandspray is dan aan te raden. Uit de test van de Consumentenbond bleek dat bij respectievelijk het merk Australian Gold en Lucovitaal de factor bleef steken op 15 en 19. Dat terwijl factor 30 is aangeraden.

Lees ook: Laatste dagen van mei zomers warm, wel kans op pittige buien

Toch zal de zon ook plaats moeten maken voor ander weer, want vanuit Duitsland kan er lokaal een (fikse) onweersbui overtrekken. Als het bij jou droog blijft, kun je maandagavond overigens prima buiten blijven zitten, want met minimaal 22 graden blijft het warm.

Dinsdag
Dinsdag wordt het ook warm, maar zal het heel anders aan gaan voelen, want dan is de lucht een stuk vochtiger. Bovendien krijgt het onstuimige weer van afgelopen week gevolg. Ook dinsdagavond krijgt Limburg namelijk te maken met fikse onweersbuien waarbij kans is op veel nattigheid en hagel.

Voor deze maand geldt dit jaar dus echt: 'Als het dondert in mei, valt er dikwijls regen bij'

Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen