Overslaan en naar de inhoud gaan

Smeets over nieuwe trainer: 'Geen haast met beslissingen'

Geplaatst opmaandag 23 november 2020 - 20:55

Aanvoerder Jorrit Smeets van Fortuna Sittard zou geen haast maken met het aanstellen van een nieuwe trainer bij de Sittardse voetbalclub.

Dat zei Smeets maandag in het L1-programma AvondGasten: Sport.

Ultee
Fortuna Sittard staat op de laatste plaats in de Eredivisie. Na negen wedstrijden heeft de club nog geen overwinning geboekt. Tijdens de afgelopen interlandperiode werd Kevin Hofland ontslagen als trainer. Sjors Ultee neemt de taken als hoofdtrainer voorlopig waar, van Smeets mag dat wel even duren. "Ik vind dat Sjors het goed heeft opgepakt. Voor hem is het ook lastig om in deze moeilijke situatie het juiste te doen. Ik vraag me af of je nu in deze tijd beslissingen moet gaan nemen wat het nog onrustiger maakt. We hebben nu even de rust die is teruggekeerd en daar moeten we op voort bouwen."

Lees ook: Fortuna Sittard zet trainer Kevin Hofland op straat

"Ik zou niet overhaast een beslissing nemen en liever iets langer wachten en de juiste persoon zoeken, dan nu heel snel willen handelen. Ook omdat Sjors het goed doet met ons. Het is een rustige, lieve persoon maar op de trainingen laat hij weten wat hij van ons wil. Dus als je het mij vraagt zou ik niet te snel beslissingen nemen en Sjors kan het voorlopig doen."

Bestuur
De spelers worden door het bestuur niet meegenomen in het besluit over de nieuwe trainer, zo zegt Smeets. "We hebben het er niet duidelijk over gehad. Ik denk dat het voor ons zelf zaak is om met onze eigen ontwikkelingen bezig te zijn." Toch wil Smeets meegenomen worden in de beslissingen rondom de nieuwe trainer. "Ik denk dat het goed is, maar we kennen ook het voetbalwereldje. De club is opzoek naar de juiste man op het juiste moment, de voetbalwereld kent geen tijd. Het zou wel goed zijn als ze iets laten weten, maar als ik eerlijk ben, ben ik niet bezig met de trainer."

Bundesliga
Smeets had het ook over zijn eigen carrière. Sinds afgelopen week heeft hij een nieuwe zaakwaarnemer. De 25-jarige Smeets bevestigt dat hij bezig is met zijn toekomst. "Natuurlijk ben je zelf aan het kijken wat je kunt doen om volgende stappen te zetten." Smeets verklapt ook zijn droom. "Mijn droom zou zijn om in de Bundesliga in Duitsland te spelen."

Smeets werd afgelopen zomer in verband gebracht met FC Sankt Pauli, een club op het tweede niveau in Duitsland. Er zijn ook gesprekken geweest, zo bevestigt de middenvelder. "Ik heb er niet direct mee gesproken. Er speelden wel wat dingen die interessant waren, maar we zien wel wat de toekomst brengt."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen