Overslaan en naar de inhoud gaan

Sluizen Belfeld en Sambeek deels gestremd om onderhoud

Geplaatst opdonderdag 22 oktober 2020 - 16:28

De sluizen in de Maas bij Belfeld en Sambeek worden dit en komend jaar onder handen genomen in opdracht van Rijkswaterstaat.

Bij de werkzaamheden worden de nivelleerschuiven in de sluisdeuren vervangen, die ervoor moeten zorgen dat de kolk gevuld of juist geleegd worden.

Buiten bedrijf
Als eerste wordt de westkolk van de sluis bij Belfeld gerepareerd. Die sluis is al geruime tijd niet in bedrijf omdat de nivelleerschuiven niet meer naar behoren werken. De werkzaamheden aan deze kolk zijn gepland tussen 26 oktober en februari volgend jaar.

Telkens twee kolken open
Van maart tot en met september zijn vervolgens respectievelijk de middenkolk en de oostkolk aan de beurt. Bij deze kolken worden de schuiven preventief vernieuwd. Het is de bedoeling dat tijdens de werkzaamheden telkens twee kolken open blijven.

Sluis Sambeek
Hetzelfde traject wacht ook de drie kolken van de sluis bij Sambeek. De werkzaamheden daar vinden van februari tot en met december komend jaar plaats. Ook daar wordt telkens één kolk tegelijk onder handen genomen, zodat er twee beschikbaar blijven voor de scheepvaart.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen