Overslaan en naar de inhoud gaan

Sluiting Weerter techniekatelier van de baan

Geplaatst opdinsdag 1 december 2020 - 12:48

Het Spark Tech Lab in Weert maakt een doorstart.

Daarmee is de sluiting van deze dependance van het Continium Discovery Center in Kerkrade van de baan.

Verhuizing
De doorstart is mogelijk omdat de gemeente Weert, het Jo Bergmans vermogensfonds en de stichtingen Provisus en Bosit bijspringen. Het Spark Tech Lab verhuist van de huidige locatie aan de Molenveldstraat naar het terrein van de voormalige Van Hornekazerne. Het techniekatelier gaat onder meer de lokalen gebruiken van de voormalige KoaLa-school. Dat is de school waar vluchtelingenkinderen onderwijs kregen, toen het kazerneterrein dienst deed als asielzoekerscentrum.

Bezuinigingen
Het Weerter techniekatelier, werd met sluiting bedreigd, vanwege de bezuinigingen bij de Kerkraadse Stichting Museumplein Limburg waar moederorganisatie Continium is gevestigd. Door die bezuinigingen verliezen 16 mensen hun baan. Het Continium gaat onder één vlag verder met het Columbus Earth Center en het Cube Design Museum.

Lees ook: Bezuiniging Museumplein Limburg: 16 mensen verliezen baan

Wetenschap en techniek
Het techniekatelier laat kinderen en jongeren in aanraking komen met wetenschap en techniek en is zes jaar geleden opgericht. Jaarlijks ontvang het Spark Tech Lab 7000 kinderen uit de regio. Basisscholen en klassen uit het voortgezet onderwijs nemen deel aan de activiteiten van het techniekatelier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen