Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sluiting van basisschool Cocon in Tegelen is nabij

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2016 - 13:35

Het einde nadert voor basisschool Cocon in de Tegelse wijk Op de Heide.

De school kampt al jaren met een dalend leerlingenaantal en kent als gevolg daarvan inmiddels zes lege leslokalen.

Andere scholen
Het college van bestuur van onderwijskoepel Kerobei heeft inmiddels een zogeheten voorgenomen besluit genomen waardoor Cocon per 1 augustus van dit jaar sluit en de 120 leerlingen leerlingen naar andere scholen in Tegelen verhuizen, met name naar PassePartout en De Toermalijn. Die laatste school ligt naast de Cocon.

Fusieonderzoek
Hans Soentjens, bestuursvoorzitter van Kerobei, zegt dat een definitief besluit vóór 1 maart valt. Ouders zijn reeds geïnformeerd over resultaten van fusieonderzoek dat eind vorig jaar startte. Zij zijn bezig hun kinderen aan te melden bij andere scholen in Tegelen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onderzoek fusie scholen Blerick en Tegelen
Geschokte reacties na zelfdoding 11-jarige jongen Steyl
Meisje (7) mishandeld door vier andere kinderen
Katholieke onderwijskoepel vecht komst openbare school aan
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen