Overslaan en naar de inhoud gaan

Sluiting vakantiepark Roekenbosch lijkt dichtbij

Geplaatst opwoensdag 11 oktober 2017 - 9:44

Het lijkt erop dat vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck zijn deuren gaat sluiten. Alle andere toekomstmogelijkheden zijn onhaalbaar.

Dat blijkt uit een onderzoek van de provincie Limburg en de coöperatie Bungalowpark Roekenbosch over de toekomst van het park, schrijft De Limburger.

Mogelijkheden
In het onderzoeksrapport passeren vier opties de revu:

  • groei: er worden minimaal driehonderd luxe huisjes gerealiseerd die uitsluitend aan toeristen worden verhuurd;
  • opknappen: de huidige bungalows worden opgeknapt en uitsluitend aan toeristen verhuurd;
  • niets doen: de situatie handhaven zoals die nu grotendeels is. De asielzoekers vertrekken, maar de buitenlandse arbeiders en permanente bewoning blijven;
  • sluiting: het park sluit zijn deuren.

Onhaalbaar
Hoewel Anne aan de Wiel, voorzitter van de coöperatie, in de krant verzekert dat 'voorlopig alle opties open zijn', schrijft het coöperatiebestuur in een brief aan de eigenaren van de bungalows dat groeien, opknappen of niets doen onhaalbare opties zijn. "Met andere woorden: het rapport adviseert heel concreet op termijn te stoppen met het park. Wij als bestuur staan achter het advies van het rapport", staat in de brief te lezen.

Asielzoekers
Sinds 2016 wordt een deel van het park verhuurd aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Vijf jaar lang zouden er in het park asielzoekers opgevangen worden. Eerder dit jaar maakte het COA echter bekend dat het Roekenbosch niet meer nodig is als opvanglocatie. Over een paar weken vertrekken de laatste asielzoekers uit het park.

Lees ook: 'COA moet betalen voor leegstaand azc Blitterswijck'

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen