Overslaan en naar de inhoud gaan

Sluiting vakantiepark Roekenbosch lijkt dichtbij

Geplaatst opwoensdag 11 oktober 2017 - 9:44

Het lijkt erop dat vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck zijn deuren gaat sluiten. Alle andere toekomstmogelijkheden zijn onhaalbaar.

Dat blijkt uit een onderzoek van de provincie Limburg en de coöperatie Bungalowpark Roekenbosch over de toekomst van het park, schrijft De Limburger.

Mogelijkheden
In het onderzoeksrapport passeren vier opties de revu:

  • groei: er worden minimaal driehonderd luxe huisjes gerealiseerd die uitsluitend aan toeristen worden verhuurd;
  • opknappen: de huidige bungalows worden opgeknapt en uitsluitend aan toeristen verhuurd;
  • niets doen: de situatie handhaven zoals die nu grotendeels is. De asielzoekers vertrekken, maar de buitenlandse arbeiders en permanente bewoning blijven;
  • sluiting: het park sluit zijn deuren.

Onhaalbaar
Hoewel Anne aan de Wiel, voorzitter van de coöperatie, in de krant verzekert dat 'voorlopig alle opties open zijn', schrijft het coöperatiebestuur in een brief aan de eigenaren van de bungalows dat groeien, opknappen of niets doen onhaalbare opties zijn. "Met andere woorden: het rapport adviseert heel concreet op termijn te stoppen met het park. Wij als bestuur staan achter het advies van het rapport", staat in de brief te lezen.

Asielzoekers
Sinds 2016 wordt een deel van het park verhuurd aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Vijf jaar lang zouden er in het park asielzoekers opgevangen worden. Eerder dit jaar maakte het COA echter bekend dat het Roekenbosch niet meer nodig is als opvanglocatie. Over een paar weken vertrekken de laatste asielzoekers uit het park.

Lees ook: 'COA moet betalen voor leegstaand azc Blitterswijck'

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen