Overslaan en naar de inhoud gaan

Sluiting Keerpunt slechts formele handeling: 100 banen weg

Geplaatst opdonderdag 26 september 2019 - 12:06

De meerderheid in de Tweede Kamer staat achter de sluiting van jeugdgevangenis Het Keerpunt in Cadier en Keer. Het is daarmee slechts nog een formele handeling om de instelling te sluiten.

Door het besluit, dat woensdagavond in Den Haag werd genomen, verdwijnen er ook ongeveer honderd fulltimebanen.

Teleurgesteld
Jantien Kuperus van Via Jeugd, waar Het Keerpunt onder valt, vond het een heel teleurstellend debat. "Waar helemaal geen oor was voor alle argumenten die door iedereen werden aangedragen. Wij zijn daar heel teleurgesteld over. We vinden het een fout besluit. Maar we gaan nu dealen met dit besluit en gaan dit zo goed mogelijk met de zorg voor onze jongeren en onze medewerkers afhandelen."

Honderd banen
De overkoepelende organisatie is in gesprek met de vakbonden over de honderdtal mensen die op straat komen te staan. "Daarover zijn we ook in gesprek met de vakbonden", zegt Kuperus. "En we kijken ook hoe we medewerkers zo goed mogelijk van werk naar werk kunnen helpen."

Gesloten jeugdzorginstelling
Via Jeugd heeft van tevoren al nagedacht over hoe ze doorgaan als Het Keerpunt sluit. Ook de gesloten jeugdzorginstelling Icarus is onderdeel van Via Jeugd. "We zijn met elkaar heel goed aan het nadenken hoe we Icarus verder vorm gaan geven", zegt de bestuursvoorzitter.

Lees ook: Deputé: 'Sluiting jeugdgevangenis onbegrijpelijk'

Veel protest
Er was veel protest in Limburg tegen de sluiting van de jeugdgevangenis. Onder anderen de zestien burgemeesters van Zuid-Limburg, GroenLinks in de Tweede Kamer en gedeputeerde Joost van den Akker waren tegen de sluiting. Het personeel overhandigde nog petities. Maar dat mocht dus allemaal niet baten.

Lees ook: GroenLinks: minister moet Het Keerpunt open houden

De definitieve sluiting wordt volgende week bekrachtigd in de Tweede Kamer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen