Overslaan en naar de inhoud gaan

Sluiting Keerpunt slechts formele handeling: 100 banen weg

Geplaatst opdonderdag 26 september 2019 - 12:06

De meerderheid in de Tweede Kamer staat achter de sluiting van jeugdgevangenis Het Keerpunt in Cadier en Keer. Het is daarmee slechts nog een formele handeling om de instelling te sluiten.

Door het besluit, dat woensdagavond in Den Haag werd genomen, verdwijnen er ook ongeveer honderd fulltimebanen.

Teleurgesteld
Jantien Kuperus van Via Jeugd, waar Het Keerpunt onder valt, vond het een heel teleurstellend debat. "Waar helemaal geen oor was voor alle argumenten die door iedereen werden aangedragen. Wij zijn daar heel teleurgesteld over. We vinden het een fout besluit. Maar we gaan nu dealen met dit besluit en gaan dit zo goed mogelijk met de zorg voor onze jongeren en onze medewerkers afhandelen."

Honderd banen
De overkoepelende organisatie is in gesprek met de vakbonden over de honderdtal mensen die op straat komen te staan. "Daarover zijn we ook in gesprek met de vakbonden", zegt Kuperus. "En we kijken ook hoe we medewerkers zo goed mogelijk van werk naar werk kunnen helpen."

Gesloten jeugdzorginstelling
Via Jeugd heeft van tevoren al nagedacht over hoe ze doorgaan als Het Keerpunt sluit. Ook de gesloten jeugdzorginstelling Icarus is onderdeel van Via Jeugd. "We zijn met elkaar heel goed aan het nadenken hoe we Icarus verder vorm gaan geven", zegt de bestuursvoorzitter.

Lees ook: Deputé: 'Sluiting jeugdgevangenis onbegrijpelijk'

Veel protest
Er was veel protest in Limburg tegen de sluiting van de jeugdgevangenis. Onder anderen de zestien burgemeesters van Zuid-Limburg, GroenLinks in de Tweede Kamer en gedeputeerde Joost van den Akker waren tegen de sluiting. Het personeel overhandigde nog petities. Maar dat mocht dus allemaal niet baten.

Lees ook: GroenLinks: minister moet Het Keerpunt open houden

De definitieve sluiting wordt volgende week bekrachtigd in de Tweede Kamer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen