Overslaan en naar de inhoud gaan

Sluiting Keerpunt slechts formele handeling: 100 banen weg

Geplaatst opdonderdag 26 september 2019 - 12:06

De meerderheid in de Tweede Kamer staat achter de sluiting van jeugdgevangenis Het Keerpunt in Cadier en Keer. Het is daarmee slechts nog een formele handeling om de instelling te sluiten.

Door het besluit, dat woensdagavond in Den Haag werd genomen, verdwijnen er ook ongeveer honderd fulltimebanen.

Teleurgesteld
Jantien Kuperus van Via Jeugd, waar Het Keerpunt onder valt, vond het een heel teleurstellend debat. "Waar helemaal geen oor was voor alle argumenten die door iedereen werden aangedragen. Wij zijn daar heel teleurgesteld over. We vinden het een fout besluit. Maar we gaan nu dealen met dit besluit en gaan dit zo goed mogelijk met de zorg voor onze jongeren en onze medewerkers afhandelen."

Honderd banen
De overkoepelende organisatie is in gesprek met de vakbonden over de honderdtal mensen die op straat komen te staan. "Daarover zijn we ook in gesprek met de vakbonden", zegt Kuperus. "En we kijken ook hoe we medewerkers zo goed mogelijk van werk naar werk kunnen helpen."

Gesloten jeugdzorginstelling
Via Jeugd heeft van tevoren al nagedacht over hoe ze doorgaan als Het Keerpunt sluit. Ook de gesloten jeugdzorginstelling Icarus is onderdeel van Via Jeugd. "We zijn met elkaar heel goed aan het nadenken hoe we Icarus verder vorm gaan geven", zegt de bestuursvoorzitter.

Lees ook: Deputé: 'Sluiting jeugdgevangenis onbegrijpelijk'

Veel protest
Er was veel protest in Limburg tegen de sluiting van de jeugdgevangenis. Onder anderen de zestien burgemeesters van Zuid-Limburg, GroenLinks in de Tweede Kamer en gedeputeerde Joost van den Akker waren tegen de sluiting. Het personeel overhandigde nog petities. Maar dat mocht dus allemaal niet baten.

Lees ook: GroenLinks: minister moet Het Keerpunt open houden

De definitieve sluiting wordt volgende week bekrachtigd in de Tweede Kamer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen