Overslaan en naar de inhoud gaan

Sluiting Keerpunt slechts formele handeling: 100 banen weg

Geplaatst opdonderdag 26 september 2019 - 12:06

De meerderheid in de Tweede Kamer staat achter de sluiting van jeugdgevangenis Het Keerpunt in Cadier en Keer. Het is daarmee slechts nog een formele handeling om de instelling te sluiten.

Door het besluit, dat woensdagavond in Den Haag werd genomen, verdwijnen er ook ongeveer honderd fulltimebanen.

Teleurgesteld
Jantien Kuperus van Via Jeugd, waar Het Keerpunt onder valt, vond het een heel teleurstellend debat. "Waar helemaal geen oor was voor alle argumenten die door iedereen werden aangedragen. Wij zijn daar heel teleurgesteld over. We vinden het een fout besluit. Maar we gaan nu dealen met dit besluit en gaan dit zo goed mogelijk met de zorg voor onze jongeren en onze medewerkers afhandelen."

Honderd banen
De overkoepelende organisatie is in gesprek met de vakbonden over de honderdtal mensen die op straat komen te staan. "Daarover zijn we ook in gesprek met de vakbonden", zegt Kuperus. "En we kijken ook hoe we medewerkers zo goed mogelijk van werk naar werk kunnen helpen."

Gesloten jeugdzorginstelling
Via Jeugd heeft van tevoren al nagedacht over hoe ze doorgaan als Het Keerpunt sluit. Ook de gesloten jeugdzorginstelling Icarus is onderdeel van Via Jeugd. "We zijn met elkaar heel goed aan het nadenken hoe we Icarus verder vorm gaan geven", zegt de bestuursvoorzitter.

Lees ook: Deputé: 'Sluiting jeugdgevangenis onbegrijpelijk'

Veel protest
Er was veel protest in Limburg tegen de sluiting van de jeugdgevangenis. Onder anderen de zestien burgemeesters van Zuid-Limburg, GroenLinks in de Tweede Kamer en gedeputeerde Joost van den Akker waren tegen de sluiting. Het personeel overhandigde nog petities. Maar dat mocht dus allemaal niet baten.

Lees ook: GroenLinks: minister moet Het Keerpunt open houden

De definitieve sluiting wordt volgende week bekrachtigd in de Tweede Kamer.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen