Overslaan en naar de inhoud gaan

Sluiting HAP Venray: 'Niet op de zaken vooruitlopen'

Geplaatst opmaandag 19 oktober 2020 - 21:47

Volgens huisartsenkoepel Cohesie is er nog geen besluit genomen over de mogelijke sluiting van de huisartsenpost (HAP) in Venray.

Leo Kliphuis, voorzitter Raad van Bestuur van Cohesie, betreurt de onrust die is ontstaan in de regio Venray.

'Nog geen besluit'
"We begrijpen dat inwoners bezorgd zijn over de acute huisartsenzorgverlening in de avond, nacht en weekenden in Venray. Er is echter nog geen besluit genomen. We willen niet op de zaken vooruitlopen", zegt Kliphuis.

Lees ook: Huisartsenpost Venray wordt mogelijk helemaal gesloten

Advies
Cohesie heeft onderzoek gedaan naar het efficiënter maken van de spoedzorg in Noord-Limburg. Daarbij is ook gekeken naar het sluiten van de HAP in Venray. Tijdens de ledenvergadering op maandag 26 oktober wordt het plan besproken. De Raad van Bestuur zal uiteindelijk een besluit nemen op basis van advies.

Moeilijke afweging
Kliphuis: "Laten we vooropstellen dat de huisartsen de beste acute huisartsenzorg aan hun patiënten willen bieden, ook in de avond-, nacht- en weekenduren. Het is niet hun keuze om de huisartsenpost te sluiten. Het is overigens een lastige afweging voor alle 105 leden van Cohesie."

Geen spoedzorg 's nachts
Begin 2017 werd de spoedzorg in Venray al uitgekleed door Cohesie. De HAP is vanaf dat moment doordeweeks alleen bereikbaar tussen 17:00 uur en 23:00 uur en in het weekend tussen 08:00 uur en 23:00 uur. Voor spoedzorg in de nachtelijke uren moeten inwoners van de gemeente Venray al naar Venlo toe. Daarnaast sloot ook de nachtapotheek de deuren.

Lees ook: Huisartsenpost in Venray 's nachts niet meer open

Brief
In een gezamenlijke open brief aan alle huisartsen in Noord-Limburg riepen de fracties van de gemeente Venray hen op niet zomaar voor sluiting te kiezen. De spoedzorg wil voor de gemeente behouden worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen