Overslaan en naar de inhoud gaan

Sluiting defensiekantoor Eygelshoven voorlopig van de baan

Geplaatst opdonderdag 8 december 2016 - 19:42

De Tweede Kamer heeft volgens verwachting met ruime meerderheid een amendement aangenomen om de sluiting van het betaalkantoor van defensie in Eygelshoven op te schorten.

Alleen de VVD stemde tegen het amendement van CDA-Tweede Kamerlid Raymond Knops uit Hegelsom en PvdA-kamerlid Sultan Günal-Gezer uit het Brabantse Uden. Knops zegt heel tevreden te zijn en ervan uit te gaan dat VVD-minister Jeanine Hennis-Plasschaert nu 'mee beweegt' en zich neerlegt bij het besluit van de Tweede Kamer.

Uitstel
Ruim twee weken geleden nam de Tweede Kamer een motie aan om de sluiting van Eygelshoven en de verhuizing naar het hoofdkantoor in Utrecht uit te stellen. Maar die motie legde de minister naast zich neer. Daarom dienden CDA en PvdA een amendement in waardoor het geld voor de verhuizing wordt geschrapt.

Oplossing
Volgens
Knops heeft de minister nu een jaar de tijd om met de provincie en de gemeente Kerkrade aan een oplossing voor Eygelshoven te werken. Daarbij moet ook gekeken worden naar alternatieve locaties in Zuid-Limburg. Verder moet eventuele samenwerking tussen defensie en de Smart Services Campus in Heerlen concreet worden gemaakt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen