Overslaan en naar de inhoud gaan

Sluiting café Dug Out in Sittard 'slordig haastwerk'

Geplaatst opmaandag 1 juni 2015 - 12:26

Slordig haastwerk. Zo is de gemeente Sittard-Geleen te werk gegaan bij de sluiting van café Dug Out in Sittard, aldus de advocaat van de eigenaresse.

De gemeente sloot het pand na een vecht- en schietpartij op 7 mei. Leden van motorclub Red Devils en Bandidos gingen toen met elkaar op de vuist. Het café werd veel bezocht door leden van de Red Devils, een motorclub die gelieerd is aan de Hells Angels.

Massale vechtpartij
Die bewuste avond waren er drie Devils in het café. Zo'n vijftien Bandidos verschenen op enig moment ten tonele. Wat volgde was een massale vechtpartij. De partner van de eigenaresse van café Dug Out, Theo van M., zou vervolgens vanuit het café door het raam naar buiten hebben geschoten, aldus het politieonderzoek dat door de advocaat van de gemeente Sittard-Geleen geciteerd werd.

Theo van M. was president van de Red Devils en is naar verluidt tegenwoordig Hells Angel. Van M. is ook opgenomen in de exploitatievergunning van het café.

'Buiten haar schuld'
De eigenaresse voert aan dat de gebeurtenissen buiten haar schuld om plaatsvonden en dat zij slachtoffer is. Ook zegt ze in ernstige financiële problemen gekomen te zijn na de sluiting. Ze geeft aan al langer bedreigd te worden door leden van motorclub Bandidos. Hiervan is ook aangifte gedaan.

In de rechtbank in Roermond dient maandag het kort geding dat de eigenaresse tegen de sluiting heeft aangespannen. De uitspraak is komende vrijdag.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Café Dug Out in Sittard blijft dicht
Kort geding tegen sluiten Dug Out in Sittard
Geen straf voor schieten op leden Bandidos
Schot op Bandidos bij Dug-Out: eis vier jaar cel
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen