Edit - stuw linne

Eerste juk geplaatst in stuw Linne

Rijkswaterstaat is begonnen met het plaatsen van nieuwe jukken in de stuw van Linne. Dat zijn stalen constructies die rechtop in de stuw staan.

Scheepsongeval Sambeek Afferden 11 feb 2020
Vrachtschepen botsen op Maas bij Afferden

Twee vrachtschepen op de Maas zijn bij Afferden tegen elkaar gevaren.

Gedenkteken voor man die omkwam bij sluis

Op 10 juli onthult Rijkswaterstaat een gedenkteken bij de keersluis bij Limmel voor de man die tijdens werkzaamheden aan de nieuwe sluis om het leven kwam.

Openbaar Ministerie mag rapport sluisongeluk gebruiken

De informatie uit een intern onderzoek van Rijkswaterstaat mag door het Openbaar Ministerie (OM) worden gebruikt in het onderzoek naar het fataal sluisongeluk in Limmel.

Rijkswaterstaat botst met OM na sluisongeluk

Rijkswaterstaat probeert te voorkomen dat het Openbaar Ministerie in het onderzoek naar het fataal sluisongeluk in Limmel gebruik kan maken van een intern onderzoek naar de toedracht.

Scheepvaart op slot door storing sluisdeur

Door een storing bij Sluis 16 ligt de scheepvaart in de Zuid-Willemsvaart bij Weert al sinds 16:00 uur stil.

Man overleden bij reparatie sluis Limmel

Bij de reparatie van de sluis in Limmel is maandagavond een 52-jarige man uit het Brabantse Oudenbosch overleden.

Sluis bij Limmel dinsdag weer open

De sluis bij Limmel gaat waarschijnlijk dinsdagochtend om zes uur pas open, laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten.

Sluisdeur Limmel hangt scheef, scheepvaart gestremd

De deur van de sluis in Limmel is scheef komen te hangen. Daardoor is de scheepvaart op het Julianakanaal bij Maastricht tot maandag gestremd.

Hefdeur keersluis Limmel succesvol ingehangen

De nieuwe hefdeur van de keersluis Limmel in Maastricht is zondagmiddag succesvol ingehangen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten